Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Υπουργείο Παιδείας: Μετά τις πανελλαδικές οι απολυτήριες Λυκείου

Μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαΐου θα γίνουν εφέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή η αλλαγή πρέπει βέβαια να προωθηθεί με νομοθετική απόφαση, καθώς ο ισχύων νόμος ορίζει το αντίθετο, ενώ είναι πιθανόν να έχει παράδοξα αποτελέσματα. Ένας υποψήφιος δηλαδή θα κληθεί να δώσει, π.χ., Μαθηματικά στις πανελλαδικές εξετάσεις (όπου και προφανώς θα δείξει όλο του ενδιαφέρον) και μετά το ίδιο μάθημα για τις ενδοσχολικές, όπου μπορεί να αποτύχει και να απειληθεί το απολυτήριό του...

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σήμερα, ύστερα από ερωτήματα που τέθηκαν στις υπηρεσίες του διευκρινίζονται τα εξής:

Οι απολυτήριες εξετάσεις στη Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Στους μαθητές χορηγείται απολυτήριο, στο οποίο δεν υπολογίζονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου