Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ιστοσελίδα για την υποστήριξη ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση

Μια νέα ιστοσελίδα με τον τίτλο Pow Health αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας τα άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση (ή σκλήρυνση κατά πλάκας), μια χρόνια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το powhealth.com αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής υγείας η οποία βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους, τα συμπτώματα και την πρόοδό τους, τον ιατρικό φάκελό και τα φάρμακά τους, ενώ παράλληλα μπορούν να ορίσουν τους προσωπικούς τους στόχους και να καταγράψουν την ψυχική και σωματική ευεξία τους. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τις προσωπικές τους συσκευές φορετής τεχνολογίας για να παρακολουθούν την κατάστασή τους, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν τα δεδομένα τους στη νέα ιστοσελίδα. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται μετρήσεις όπως η αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το βάρος, το λίπος, τα αποτελέσματα εξετάσεων και ούτω καθεξής, τα οποία ο χρήστης μπορεί να γνωστοποιήσει στον γιατρό του.

Η σχετική ανακοίνωση παραθέτει μια πρόσφατη έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση στην Ιρλανδία -όπου ανακοινώθηκε η ιστοσελίδα- επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ακόμη ότι το 86% των ασθενών εκείνων επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν online υπηρεσίες που θα τους βοηθούν στη διαχείριση της κατάστασής τους, αλλά και θα παρέχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα άτομα που έχουν επηρεαστεί από τη νόσο.

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας για να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα online κοινωνικής δικτύωσης των ασθενών αυτών, των φροντιστών και των οικογενειακών μελών τους μέσω φόρουμ. Προς το παρόν στην πλατφόρμα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 100 κοινότητες ανά πάθηση, ωστόσο τα περισσότερα πλεονεκτήματα παρέχονται για άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το λανσάρισμα της ιστοσελίδας υποστήριξαν η φιλανθρωπική οργάνωση MS Ireland και η φαρμακευτική Teva.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της MS Ireland, Ava Battles, σε δηλώσεις της τόνισε ότι “η προσφορά της Pow Health θα ενισχύσει την παρούσα υποστήριξη και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας με το να τους παρέχει περισσότερο έλεγχο για τη διαχείριση της κατάστασής τους”.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pow Health, Ifty Ahmed, πρόσθεσε ότι “με το να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην παρακολούθηση των αλλαγών στην υγεία τους, οι γιατροί θα μπορούν να κατανοούν γρηγορότερα την εμπειρία των ασθενών από την κατάσταση και την ποιότητα ζωής τους”.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μια νέα διεθνής έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Βοστόνη, η σκλήρυνση κατά πλάκας επηρεάζει 2,3 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, ενώ οι πάσχοντες στην Ευρώπη υπολογίζονται σε 500.000 χιλιάδες και 400.000 στις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου