Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να διαλέξετε παιδίατρο για το παιδί σας

Μήπως το παιδί σας διαμαρτύρεται κάθε φορά που επισκέπτεστε τον παιδίατρο για τα εμβόλια; Μάλλον θα ξεχάσατε τον παιδίατρο από το παρακάτω βίντεο.

Αν κάθε φορά που πρέπει να πάτε στο γιατρό το παιδί σκέφτεστε τις φωνές και το κλάμα του, καλό θα ήταν να αναζητήσετε τον πρωταγωνιστή των σκηνών που είδαμε και πριν λίγο καιρό. Σύμφωνα με εκείνους που τον έχουν επισκεφτεί ο συγκεκριμένος παιδίατρος έχει ταλέντο στο να κάνει τα παιδιά να νιώθουν ευχάριστα μαζί του, ακόμη και όταν τους κάνει εμβόλιο. Απολαύστε τον άλλη μία φορά…


Αν τώρα ζηλέψατε και θέλετε να διαλέξετε και εσείς έναν καλό και επικοινωνιακό παιδίατρο θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω:
  • Να είναι πρόθυμος να συζητήσει μαζί σας τη θεραπεία που προτείνει και να μπορεί σας ενημερώσει για τις εναλλακτικές επιλογές.
  • Καλό είναι να έχετε σύσταση κάποιου άλλου γονιού, που εμπιστεύεται το συγκεκριμένο γιατρό και έχετε εμπιστοσύνη στην κρίση του.
  • Καλό είναι επίσης- χωρίς να είναι πάντα απαραίτητο- να συνεργάζεται με κάποιο νοσοκομείο ώστε να διευκολυνθείτε στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρετε το παιδί στο νοσοκομείο. Ακόμη πολλοί θεωρούν ότι οι παιδίατροι που εργάζονται σε νοσοκομείο έχουν μεγαλύτερη πείρα.
  • Σημαντικός παράγοντας στην επιλογή παιδιάτρου είναι και η απόσταση του ιατρείου του από το σπίτι σας, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο του μωρού που οι επισκέψεις είναι πιο συχνές.
  • Να είναι πρόθυμος να σας δώσει το κινητό του και να «ελέγξετε» ότι είναι εύκολο να τον βρείτε ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που χρειαστεί κάτι. 
  • Σημαντικό είναι επίσης ο παιδίατρος να είναι επικοινωνιακός και ευχάριστος με το παιδί με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσετε τα κλάματα και την γκρίνια του παιδιού.
Πηγή: pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου