Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μοιραστείτε με το παιδί σας τις δουλειές του σπιτιού!

Μόλις συγυρίσατε το σπίτι και μέσα σε μια ώρα όλα τα δωμάτια μοιάζουν βομβαρδισμένα. Πριν από λίγες μόλις ημέρες καθαρίσατε τα τζάμια και τώρα βλέπετε πάλι αποτυπώματα από μικρά χεράκια. Η αλήθεια είναι πως οι δουλειές του σπιτιού φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ και κάποιες φορές πολλαπλασιάζονται μυστηριωδώς. Έχετε όμως σκεφτεί πως θα μπορούσατε να έχετε στο πλευρό σας μερικούς μικρούς βοηθούς που, με τη σωστή καθοδήγηση, θα κάνουν τις καθημερινές αγγαρείες να μοιάζουν παιχνιδάκι;

Σε καμία περίπτωση δε μπορείτε να περιμένετε από ένα παιδί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία και τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι ενήλικες για τις καθημερινές δουλειές στο σπίτι. Είναι αφενός δύσκολα στη χρήση, αφετέρου επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών εάν τα καταπιούν ή τα ψεκάσουν κατά λάθος πάνω τους. Μπορείτε να πάρετε ένα βαποριζατέρ, να βάλετε μέσα νερό με μια σταλιά σαπούνι για τα πιάτα και να ζητήσετε από τα παιδιά να ψεκάσουν τα τζάμια και τους καθρέπτες και στη συνέχεια να τα σκουπίσουν με απορροφητικό χαρτί. Τα τζάμια σας θα είναι πεντακάθαρα.

Κάτι άλλο που βρίσκουν διασκεδαστικό τα παιδιά είναι το ξεσκόνισμα. Με τα παραδοσιακά φτερά του ξεσκονίσματος δε θα έχετε μεγάλη επιτυχία, η σκόνη θα σκορπιστεί παντού και τα παιδάκια σας πιθανόν να βήχουν ή να φτερνίζονται ή και τα δύο μαζί. Μπορείτε όμως να κάνετε το εξής: παίρνετε 2 παλιές αθλητικές κάλτσες, τις μουσκεύετε σε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι, στύβετε καλά καλά και στη συνέχεια βάζετε τις κάλτσες στα χεράκια των παιδιών και τα στέλνετε να ξεσκονίσουν όλες τις επιφάνειες. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Όσο για το συμμάζεμα, δοκιμάστε να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει και διοργανώστε διαγωνισμό μαζέματος. Θα βάλετε σε ένα σημείο 2 λεκάνες και όποιος μαζέψει τα περισσότερα παιχνίδια κερδίζει!

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου