Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δυο κορίτσια συνελήφθησαν για bullying που οδήγησε στην αυτοκτονία ενός 12χρονου κοριτσιού

Την αυτοκτονία επέλεξε η 13 χρονη Rebecca Ann Sedwick ως μόνη λύση στο πρόβλημα του εκφοβισμού που βίωνε καθημερινά στο σχολείο της από μια ομάδα περίπου 15 κοριτσιών.


Η άτυχη κοπέλα βρέθηκε νεκρή σε ένα εργοστάσιο κοντά στη γειτονιά της. Στον υπολογιστή της βρέθηκαν οι τελευταίες τις αναζητήσεις που ήταν «Πότε είναι υπέρβαρο ένα 13χρονο κορίτσι», «Πόσα χάπια να πάρεις για να πεθάνεις» και «Πώς να βγάλεις τις λεπίδες από ένα ξυράφι».

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν κάποια μηνύματα που βρέθηκαν στον υπολογιστή της που την ρωτούσαν «πώς και δεν έχεις αυτοκτονήσει ακόμα» και «πήγαινε πήδα από καμιά πολυκατοικία»

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι μια από τις βασανίστριες της δεν δίσταζε ακόμα και μετά την αυτοκτονία της κοπέλας να δηλώνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «Ναι , εγώ τρομοκράτησα την Rebecca και αυτοκτόνησε , αλλά εγώ δεν δίνω …..», γεγονός όμως που οδήγησε στη σύλληψή της.

Η Rebecca είναι ένα από τα τουλάχιστον δώδεκα θύματα αυτοκτονιών τα τελευταία τρία χρόνια που είχαν αποδοθεί, τουλάχιστον εν μέρει, σε παρενόχληση στο διαδίκτυο.

Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

Διαβάστε σχετικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου