Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τα παιδικά ρινγκ της Ταϊλάνδης (φωτορεπορτάζ)

Η φωτογράφος Sandra Hoyn, ήταν σε διακοπές στην Ταϊλάνδη το 2011, όταν κατά τύχη έπεσε επάνω σε έναν διαφορετικό και ακραίο διαγωνισμό Muay Thai κοντά στην Μπανγκόκ.

Γνωστή και ως «η τέχνη των οχτώ άκρων», όπου σχεδόν κάθε σημείο του σώματος βρίσκεται σε χρήση (συμπεριλαμβάνονται οι αγκώνες, τα γόνατα και οι γροθιές), το Muay Thai είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα.

Πολύ συχνά επαγγελματίες μαχητές αγωνίζονται με σπασμένα οστά και διάσειση.

Αυτό, όμως, που συγκλόνισε περισσότερο την Sandra Hoyn δεν ήταν το άθλημα ή η άγρια φύση του, αλλά οι ανταγωνιστές: παιδιά ηλικίας περίπου 6 ετών βρίσκονταν μέσα στο ρινγκ.


Η ίδια, επικοινώνησε άμεσα με τους προπονητές και με τα παιδιά, ώστε να τα φωτογραφίσει κατά τη διάρκεια των αγώνων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα project φωτογραφιών με τίτλο «Die Kampfkinder» ή αλλιώς «Τα παιδιά μαχητές».

Αν και στην αρχή η Hoyn δυσκολεύτηκε να εργαστεί πάνω στο έργο, εξαιτίας των γλωσσικών εμποδίων, τελικά κατάφερε να περάσει τέσσερις εβδομάδες συνοδεύοντας τα παιδιά στο σπίτι, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, καθώς και των αγώνων.

Εκεί απαθανάτισε τα σκληρά πορτρέτα των ανήλικων που ματώνουν και χτυπιούνται για ελάχιστα χρήματα και προς τέρψιν του διψασμένου για βία κοινού.

Η λεπτομέρεια που συγκλονίζει είναι πως “μάνατζερ” των παιδιών είναι οι ίδιοι τους οι γονείς.















Πηγή: scouter.gr via Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου