Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-7 ετών βασισμένο στη σειρά βιβλίων ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ των Νούρια & Εμπάρ Χιμένεθ (ΦΟΥΟΥ! Ο ΑΕΡΑΣ, ΜΠΛΙΑΧ! ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΛΙΚ! Η  ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΛΑΤΣ! ΤΟ ΝΕΡΟ), με την εμψυχώτρια-περιβαλλοντολόγο Στελλίνα Κουλουζάκη στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

«Φροντίζω τον πλανήτη μου
Ανακαλύπτουμε τρόπους για να έχουμε όλοι καθαρό νερό»
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι

Τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Μπορούμε να βοηθήσουμε; Με ποιους τρόπους θα μπορούσαν άραγε τα μικρά παιδιά να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη μας; Κάθε πολίτης οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να κλείσει τη βρύση, να σβήσει το φως και να ρίξει τις συσκευασίες του στην ανακύκλωση. Αρκεί να το θέλει!
Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια οι μικροί πολίτες θα ανακαλύψουν τρόπους φροντίδας και προστασίας του νερού και θα εξοικειωθούν με νέους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Μια σειρά που βοηθάει το παιδί να συνειδητοποιήσει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να δραστηριοποιηθεί ως ενεργός πολίτης ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές του. Κάθε βιβλίο της σειράς καλύπτει κι ένα διαφορετικό περιβαλλοντολογικό θέμα. Βοηθάει το παιδί να καταλάβει πόσο πολύτιμα είναι το νερό και ο αέρας, να περιορίσει τα σκουπίδια, να εξοικονομήσει ενέργεια. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς, οικολογικές δραστηριότητες, κατασκευές και παιχνίδια.

Η Στελλίνα Κουλουζάκη είναι περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Συνεργάζεται από το 2008 με τη ΜΚΟ «Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS», ως υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έχει σχεδιάσει ποικίλα εκπαιδευτικά πακέτα, παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για την αξία και την προστασία του περιβάλλοντος, συγκεκριμένα την Κλιματική Αλλαγή, την Επαναχρησιμοποίηση Νερού, την προστασία Παράκτιων και Θαλάσσιων Οικοσυστημάτων, τα Πράσινα Επαγγέλματα κ.ά. Έχει υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια και εισηγήσεις σε σεμινάρια και συνέδρια με θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Από το 2007 έχει διδάξει μαθήματα περιβαλλοντολογικού περιεχομένου στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.

«Τι μας έμαθε ο Δαρβίνος για την εξέλιξη» 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών βασισμένο στα βιβλία  ΕΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: H ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ της Κάθριν Λάσκι και  ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ του Πασκάλ Πικ,  με την εμψυχώτρια-περιβαλλοντολόγο Στελλίνα Κουλουζάκη στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, στις 5:30 το απόγευμα

Στον πλανήτη Γη κατοικούν εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε κάθε περιβάλλον. Στην προσπάθειά τους αυτή, δεν παραμένουν αμετάβλητα αλλά εξελίσσονται προκειμένου να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες και τις αλλαγές του περιβάλλοντός τους.
Συχνά δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά για αυτήν την εντυπωσιακή ικανότητα της φύσης. Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, θα εξηγήσουμε στα παιδιά τη θεωρία της εξέλιξης και τη φυσική επιλογή των ειδών! Θα ανακαλύψουν για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο αλλάζουν και εξελίσσονται τα είδη με το πέρασμα του χρόνου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΕΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: H ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ
Ένα ταξίδι στη ζωή του Δαρβίνου και τους προσωπικούς του προβληματισμούς. Ο Δαρβίνος από πολύ μικρή ηλικία προτιμούσε να μαζεύει σκαθάρια και γαιοσκώληκες, παρά να μελετάει τα μαθήματά του. Τελικά το ταξίδι του στον κόσμο των εντόμων τον οδήγησε στη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης, η οποία και άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για έναν από τους πιο σπουδαίους επιστήμονες που έζησαν ποτέ.

ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Μέσα από ερωταπαντήσεις ο παλαιοανθρωπολόγος Πασκάλ Πικ εξηγεί με απλό και άμεσο τρόπο τη θεωρία της εξέλιξης, εξετάζοντάς τη μέσα σε όλη την ιστορική της πορεία, από τη θεωρία της μεταβολής του Λαμάρκ και τη φυσική και τη φυλετική επιλογή του Δαρβίνου μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με τη συνθετική θεωρία της εξέλιξης των μέσων του 20ού αιώνα και τη θεωρία της εξέλιξης-ανάπτυξης των ημερών μας.


Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)  προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με  αφορμή τα βιβλία της νέας παιδικής σειράς ΚΑΡΛΟΤΑ
Δε θέλω να χτενίσω τα μαλλιά μου
Δε θέλω να φορέσω γυαλιά
της Ανέτε Λάνγκεν
(εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ.

Γιατί η μικρή Καρλότα δε θέλει να χτενίσει τα μαλλιά της; Και γιατί δε θέλει να φορέσει τα καινούρια γυαλιά της;
Τι μπορεί να δει κανείς άμα φορέσει τα πιο φανταστικά γυαλιά του κόσμου; Και τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα αχτένιστα μαλλιά του;
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το παιδί με τη βοήθεια της εμψυχώτριας Ελένης Γιαννούση θα επανεξετάσει τα όρια μεταξύ του «θέλω» και του «πρέπει», και ο γονιός θα έρθει σε επαφή με την παιγνιώδη διάσταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει καθημερινά. Γονείς, εξοπλιστείτε με χιούμορ και φαντασία και ελάτε να παίξουμε!

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο της σειράς!

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 3,5-7 ΕΤΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
(συστήνεται να παρευρίσκεται και ο συνοδός του παιδιού)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Ιστορίες με πολύ γέλιο, για ένα κορίτσι με πολύ πείσμα και πολλή φαντασία!
Δε θέλω να χτενίσω τα μαλλιά μου!
Η Καρλότα ξέρει τι δε θέλει: δε θέλει να χτενίσει τα μαλλιά της! Δεν τα χτενίζει ποτέ. Μα ποτέ. Ώσπου μια ολόκληρη ζούγκλα φυτρώνει στο κεφάλι της. Μια ζούγκλα με τα όλα της!
Δε θέλω να φορέσω γυαλιά
Η Καρλότα πρέπει να φορέσει γυαλιά. Έλα όμως που δε θέλει με τίποτα να τα φορέσει στο σχολείο! Ποτέ των ποτών! Τα κρύβει λοιπόν. Πρώτα στη γλάστρα. Ύστερα στην ταΐστρα των πουλιών. Τέλος στο ενυδρείο με τα ψάρια.

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τις περιπέτειες της Στέλλας και του Στέφανου και τη νέα τους ιστορία ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης, η Στέλλα και ο Στέφανος,  τα μοναδικά αδέρφια της χώρας με μαγικές δυνάμεις,  σε περιμένουν για να λύσετε όλοι μαζί  το παράξενο μυστήριο του Απαγορευμένου Βιβλίου  που φτιάχτηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια απ’ τους πρώτους ανθρώπους! Όμως τώρα οι κάτοικοί του (που δεν ξέρουν πως ζουν μέσα σε βιβλίο!) κινδυνεύουν από έναν τρομακτικό εισβολέα… Οι ΣΤΕ χρειάζονται επειγόντως τη βοήθειά σας! Θα ανακαλύψετε πως τα βιβλία μπορούν στ’ αλήθεια να γίνουν οι καλύτεροί μας φίλοι!

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8-12 ΕΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ Στέλλα και Στέφανος
Μερικές φορές, μ’ αυτά που μας συμβαίνουν, δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε. Η Στέλλα και ο Στέφανος, τα μοναδικά αδέρφια της χώρας με μαγικές δυνάμεις, επιλέγουν να γελάσουν! Μια διασκεδαστική σειρά με ήρωες δύο αδέλφια που ζουν του κόσμου τις περιπέτειες!

Όσα παιδιά αγαπάνε τις σοκολάτες  καλούνται επειγόντως στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη),  το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, στις 5:30 μ.μ.!

Σας περιμένουν παιχνίδια, δραστηριότητες, αφήγηση και καταδύσεις  στον βυθό με τα σοκολατόδεντρα.  Θα ψάξουμε μαζί να βρούμε τη μαγική χώρα με τα σοκολατόδεντρα,  θα κλέψουμε τα μυστικά όσων εργάζονται για να γίνει μια σοκολάτα  και θα στήσουμε τη δική μας γραμμή παραγωγής.  Η αποστολή μας δεν θα είναι και τόσο εύκολη.  Τα εμπόδια που θα συναντήσουμε είναι για δυνατούς λύτες. Θα μπορέσουμε ποτέ να συνδυάσουμε την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη  και την προστασία του περιβάλλοντος; Ο Βεντουζίνι μοιάζει να έχει σοβαρές προτάσεις!

Ένα εργαστήρι με παιχνίδι, δημιουργική δράση και αφήγηση  για τους λάτρεις της σοκολάτας, του παιχνιδιού, του βιβλίου και του βυθού!

Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Ντετέκτιβ Βεντουζίνι Ο ΒΥΘΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΔΕΝΤΡΑ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8-12 ΕΤΩΝ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το πανέξυπνο χταπόδι, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Βεντουζίνι, καλείται να σώσει, σε αυτή τη νέα του περιπέτεια, τον ίδιο του τον γιο. Τον λαίμαργο Λιχουδίνι. Οι απαγωγείς του Λιχουδίνι δεν αστειεύονται. Με δόλωμα τη σοκολάτα έστησαν στον μικρό μια πολύ επικίνδυνη παγίδα. Θα προλάβει ο πατέρας να σώσει τον γιο;


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών  βασισμένο στην παιδική σειρά βιβλίων ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  των Αλίξ Καμπρέρα και Ρόζα Μ. Κούρτο,  με τον εμψυχωτή Χρήστο Χριστόπουλο το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Έλα να μάθεις τα δικαιώματά σου μέσα από απλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες σύμφωνα με τις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου.

Ο Χρήστος Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με το θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Σε κάθε βιβλίο της σειράς παρουσιάζεται μία από τις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Μέσα από μια απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία, ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της κάθε αρχής. Στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα βιβλία της σειράς:
1. Το μονοπάτι του Σοφού
2. Το παιδί που δεν είχε δει τον ήλιο
3. Ο Αμίν έχασε τον δρόμο του
4. Το μαγικό κουτί της Αριάδνης
5. Ο νέος κόσμος του Ρίκι
6. Πού πήγαν όλοι οι γονείς;
7. Το χρώμα των γνώσεων
8. Οι μικροί πειρατές
9. Ένα κάστρο γεμάτο χαμόγελα
10. Ο έμπορος της φιλίας

• Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 2310 260085 ή να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού και το θέμα της εκδήλωσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα).

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα: 16.00-21.00
Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-21.00
Σάββατο: 10.00-15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου