Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

2ος Πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τον 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα: «Η χειραφέτηση του ανθρώπου: διαφωτισμός».

Ο Διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τον κανονισμό διεξαγωγής, την εξεταστέα ύλη, τα θεματικά πεδία και την προτεινόμενη βιβλιογραφία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.philosophy.upatras.gr/competition/ .
Οι μαθητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν μέσω του σχολείου τους, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 20 Ιανουαρίου 2013 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε κατά τόπους σχολικές μονάδες που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης ως Εξεταστικά Κέντρα και η στελέχωσή τους θα γίνει από εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα απασχοληθούν χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου