Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εκδηλωση « ΒΟΗΘΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο του Δήμου Καλαμαριάς ανοιχτή εκδήλωση συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής, Πολιτικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ®-EuroL@b®Καλαμαριάς & Βυζαντίου, με θέμα-μήνυμα: «ΒΟΗΘΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Η εκδήλωση θα είναι διάρκειας τριών ωρών, (18.30 μ.μ. - 21.30 μ.μ. περίπου), θα εμπλέξει στις δραστηριότητές της υπό μορφή βιωματικού παιχνιδιού με θεματολογία σχετική την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας,200-250 μαθητές ηλικίας 7 έως 13 ετών και θα υποστηρίζεται από εθελοντές ιατρούς και φαρμακοποιούς, τους εκπαιδευτικούς της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ® - EuroL@b® Καλαμαριάς & Βυζαντίου και τα στελέχη της ΧΑΝ Καλαμαριάς.

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, σε κεντρικό σημείο του πεζοδρόμου δρώμενα και D. J. θα διασκεδάζουν το κοινό, το οποίο ταυτόχρονα θα ενημερώνεται σχετικά με το έργο των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του Δημοτικού Ιατρείου Καλαμαριάς και της μεταξύ τους συνεργασίας.
Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και κλήρωση δώρων για τους τυχερούς. Στο παιχνίδι αυτό δεν θα υπάρχουν νικητές, διότι όλοι είναι κερδισμένοι με την συμμετοχή τουςσε αυτήν την ευγενική προσπάθεια.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
  • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Η συγκέντρωση φαρμάκων και εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
  • Η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά εμβολίων για τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  • Η ενημέρωση του κοινού για το έργο των εμπλεκομένων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζουμε στην υποστήριξή σας με προσφορά στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας μιας συμβολικής χρηματικής ενίσχυσης, ή φαρμάκων (αντιδιαβητικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά για ενήλικες, παιδικά αντιπυρετικά και αντιβιοτικά, δερματολογικές και γυναικολογικές κρέμες) ή εμβολίων(κατά προτίμηση pentavac, Engerix 10mg, Havrix) για την ενίσχυση των σκοπών των Γιατρών του Κόσμου και του Δημοτικού Ιατρείου Καλαμαριάς.

Τα φάρμακα που οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ kai το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ έχουν μεγαλύτερη ανάγκη είναι:

Κορτιζονούχες κρέμες, κολλύρια (tobrex, tobradex, zyrtec drops), αναπνευστικά (symbicort, seretide,inh, seretide disk, aerorin inh, spiriva, tb singulair 5mg-10 mg, trebon flixotide inh), αντιβιοτικά (augmentin 625 mg & 1 g, zinadol 500 mg, ceclor, lamisil, sporanox, dexambutol, claricid 500 mg), παυσίπονα (tb panadol, panadol extra, tb depon, depon αναβράζον, tb ponstan, celebrex, tb ponstan, tb muscoril, tb voltaren), αντιδιαβητικά (solosa 2 mg & 3 mg & 4 mg, glucophage 850 mg & 1000 mg, actos 15 mg & 30 mg, gjucoplus, glucofree, janumet, januvia, eucreas, diamicron, diamicron MR), Ινσουλίνες ( lantus solostar, mixtand 30, novorapid flex pen, novomix flex pen, humalong white pen), Καρδιολογικά (lobivon, accuretic, copalia, Hyzaar, carvepen, salospir 100, vascase, ticlid, diovan 160/12,5, enit 10/20, plavix, iscover, exfore, clopidogrel 75 mg), Αντιλιπιδαιμικά (liipitor 10 mg & 20 mg, lepur, crestor, atorstat 10 mg & 20 mg), Παιδιατρικά (algofren, depon, ponstan, dolal, aerolin, fenisthil, otrivin, augmentin, soldesanil drops, zinadol), Παιδιατρικά εμβόλια (Navrix ή Epaxal, Varivax ή Varilrix, Pentavac).

Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας αυτό, υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο συγκέντρωσης φαρμάκων και εμβολίων και ευελπιστούμε να έχουμε και μια αξιοπρεπή συγκέντρωση χρημάτων.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία:
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας κα Πόταρη Σοφία
Τηλ. 2313/314-509 & fax 2310/419-006 (πρωινές ώρες)
e-mail: antidimarxoskp@kalamaria.gr

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ-EuroL@b Καλαμαριάς& Βυζαντίου κα Πασιαλή Αργυρώ
Τηλ και fax: 2310 434504 (απογευματινές ώρες)
κινητό: 6937 234005
e-mail: pasialiargiro@gmail.com

Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας. 
 
Πηγή: Newsletter του http://www.kalamaria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου