Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το μουσείο γίνεται παραμύθι και ο Χαλεπάς μιλά στα Παιδιά για την Τέχνη

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012, που έχει θέμα «Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει: νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις», παρουσιάζει σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Παιδικού Σταθμού της πόλης της Τήνου, το παραμύθι της Νόης Ανδρεάδη: «Ο μπαρμπα-Γιαννούλης Χαλεπάς καί τά ανηψάκια του».

Η ζωή και το έργο του μεγάλου Τήνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά έγινε πηγή έμπνευσης για την γνωστή συγγραφέα παιδικών βιβλίων, και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εξέδωσε το δημιούργημά της, που μας μεταφέρει νοερά στην καθημερινότητα του «πατέρα» της Νεοελληνικής Γλυπτικής, που καλλιτεχνεί και διδάσκει τους γύρω του πάνω στην Τέχνη.

Το ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Γιαννούλη Χαλεπά» του μεγάρου του Ιδρύματος, όπου εκτίθενται έργα του Καλλιτέχνη (γλυπτά και σχέδια), από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής του πορείας. Οι μαθητές θα ακούσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα του έργου και θα συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι παρατηρώντας τα εκθέματα

Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 & Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου