Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται οι δράσεις της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET).

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 19.00, εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», η οποία θα φιλοξενηθεί μέχρι την Τρίτη 29 Μαΐου στο Μικρό Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, προγραμματίζονται επισκέψεις 1.200 μαθητών από 28 Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης, το κόστος μετακίνησης των οποίων προς και από την Έκθεση καλύπτει η HELMEPA.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές τα απογεύματα 17.30 – 19.30 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 – 13.00 και 17.30 – 19.30.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 09.30, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές: ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες της Ημερίδας θα εστιάσουν στις προσπάθειες που γίνονται από τοπικούς φορείς για την πρόληψη της ρύπανσης του Θερμαϊκού με απορρίμματα.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, την Παρασκευή 18 Μαϊου στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός της ακτής Σοφούλη στον Κελλάριο Όρμο με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 19ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ενώ ευπρόσδεκτη είναι η παρουσία και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 93.43.088, environment@helmepa.gr
 
Πηγή: protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου