Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Υποτροφίες από το κληροδότημα «Π. Τριανταφυλλίδη»

Το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση είκοσι (20) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 από τα έσοδα του κληροδοτήματος Π. Τριανταφυλλίδη, σε φοιτητές και φοιτήτριες Ελληνικών Πανεπιστημίων καταγόμενους από την Πελοπόννησο, προτιμώμενων σε κάθε περίπτωση των φοιτητών των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών.

Οι υποψήφιοι που είναι φοιτητές των παραπάνω Σχολών (Γεωπονικών και Κτηνιατρικών) προηγούνται των υπολοίπων υποψηφίων στον πίνακα αποτελεσμάτων, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι συγκεντρώνουν μέσο όρο Βαθμολογίας και των δυο μαθημάτων στα οποία διαγωνίζονται τουλάχιστον δεκατέσσερα (14). Κατόπιν ακολουθούν οι υποψήφιοι που είναι φοιτητές των άλλων Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας, με τον υψηλότερο κατά σειρά μέσο όρο Βαθμολογίας στα δυο εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα στις 9 Ιουλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08.00 π.μ. στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και θρησκευμάτων, εφόσον οι κατάλληλες για τη διενέργεια του διαγωνισμού αίθουσες είναι διαθέσιμες, διαφορετικά σε γειτονικά Εκπαιδευτήρια και από Επιτροπή που ορίζεται σύμφωνα με τις διατάζεις των άρθρων 8 και 9 του Β.δ. της 5-9-1940.


Το ποσό της υποτροφίας είναι 250 ΕΥΡΩ το μήνα και η καταβολή της υποτροφίας αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 και διαρκεί ως το τέλος των κανονικών σπουδών των υποτρόφων στο Τμήμα ή τη Σχολή που φοιτούν εφόσον η ετήσια επίδοσή τους είναι καλή, δηλαδή επιτυγχάνουν στα 2/3 των μαθημάτων ανάλογα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος ή της Σχολής που φοιτούν, οε κάθε εξεταστική περίοδο, διαφορετικά η υποτροφία διακόπτεται.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν από την 9 Μαΐου 2012 και το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα που έχει οριστεί για τη διενέργεια του διαγωνισμού δηλ. μέχρι και την 18η Ιουνίου 2012 ημέρα Δευτέρα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά οε ένα από τα εξής γραφεία: Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος) ή Γραφείο Πρωτοκόλλου (αριθ. γραφ. 0044, στο ισόγειο) ή να τις αποστείλουν ταχυδρομικά στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων Δ/νση Διοικητικού, Τμήμα Διαχείρισης και Μισθοδοσίας, Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος).
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου