Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μια Μαγιάτικη Ξεχωριστή Κυριακή για την Οικογένειά Σας!

Την Κυριακή 20 Μαϊου 11πμ - 1μμ σας καλούμε στο Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης της ActionAid να ανταμώσουμε και να γνωρίσουμε οικογένειες από διάφορα μέρη του κόσμου!

Η ActionAid Ελλάς οργανώνει στο Κέντρο «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω», εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Aναδοχής.

Αυτή η συνάντηση θα σταθεί λαμπρή ευκαιρία να μοιραστούμε τη δική σας εμπειρία από το πρόγραμμα Αναδοχής και τη σχέση σας με τους μακρινούς σας φίλους. Για το λόγο αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να κρατήσετε στο μυαλό σας ένα στοιχείο για τον τόπο ή την κοινότητα που υποστηρίζετε, το οποίο θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα ταξιδέψουμε σε χώρες μακρινές, όπου θα ερευνήσουμε τις δύσκολες συνθήκες ζωής των κατοίκων, θα συζητήσουμε και θα ανακαλύψουμε τρόπους που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου κόσμου. Συγκεκριμένα, θα έρθουμε σε επαφή με αυθεντικά αντικείμενα, θα μπούμε σε ένα τυπικό Κενυάτικο σπίτι, θα ανακαλύψουμε διαφορετικές τροφές. Ταυτόχρονα θα εντοπίσουμε καίρια ζητήματα ανισότητας, θα γνωρίσουμε τη διαδικασία ανεύρεσης τροφής αλλά και τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν πάρει οι κάτοικοι αναπτυσσόμενων κοινοτήτων ώστε να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Άραγε πώς να νιώθει μια εντεκαμελής οικογένεια στο Εκουαδόρ; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει μια οικογένεια στη Μογγολία; Πώς διαχειρίζεται την εβδομαδιαία διατροφή της μια μέση τετραμελής οικογένεια στη Γερμανία; Ποια στοιχεία ενώνουν τη ζωή των τριών τόσο διαφορετικών οικογενειών; Ποιο ρόλο μπορούμε να παίξουμε εμείς σε αυτό το σχήμα;

Σας περιμένουμε με τα παιδιά σας, τους φίλους τους, τα ανίψια ή τα βαφτιστήρια σας!

Ηλικία παιδιών: 7 – 13 ετών
Ώρες διεξαγωγής: 11:00-13:00
Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 3 (Κοντά στο σταθμό του μετρό Συγγρού Φιξ) - για χάρτη πατήστε εδώ
Οικονομική Συμμετοχή: 8 ευρώ το κάθε παιδί (εκδίδεται σχετική απόδειξη). Η συμμετοχή για τους γονείς και συνοδούς είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω email έως και την Πέμπτη 17 Μαϊου.

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε μπορείτε να μας στείλετε email στο education.hellas@actionaid.org και να συμπληρώσετε τα εξής στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο
2. Ονόματα και ηλικίες παιδιών που θα παρακολουθήσουν
3. Τηλέφωνο επικοινωνίας
4. Κωδικό Αναδόχου και κοινότητα αναδοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου