Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Λογοτεχνικά βλαστοκύτταρα - Έκθεση για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ

Μια πρωτοποριακή εικαστική έκθεση φωτογραφιών που ελήφθησαν κατά την διάρκεια πειραμάτων της μοριακής βιολόγου Μίνας Γκούτη με τίτλο 'Βλαστοκυττάρων Μεταμορφώσεις-Τρεις ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης', διοργανώνει η 'Τεχνόπολις' του Δήμου Αθηναίων με τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Πρόκειται για είκοσι μοναδικούς πίνακες με καλλιτεχνικά επεξεργασμένες φωτογραφίες βλαστοκυττάρων, όπως τα 'είδε' η Ελληνίδα επιστήμων, μέσα από το δίοπτρο του μικροσκοπίου της.

Με στόχο η έρευνα να συναντήσει την τέχνη, η δημιουργός αποτύπωσε στον καμβά τα μικρά «θαύματα», σε μια εποχή όπου η πρόοδος της Κυτταρικής Βιολογίας έχει κάνει άλματα σχετικά με τις νέες μορφές θεραπειών για σοβαρές ασθένειες.

Παράλληλα, οι εικόνες των κυττάρων «φωτίζονται» από τρεις διαφορετικές οπτικές: της επιστήμης, της τέχνης και της παιδικής ματιάς, ώστε να αποδοθεί η διαφορετικότητα των ίδιων σχημάτων και χρωμάτων της κάθε φωτογραφίας, μέσα από τα μάτια ενός επιστήμονα, ενός συγγραφέα και ενός παιδιού.

Είκοσι διακεκριμένα πρόσωπα των γραμμάτων και του πνεύματος, αλλά και είκοσι παιδιά του Συλλόγου 'Φλόγα' σχολιάζουν με κείμενά τους τι αντικρίζουν βλέποντας την κάθε εικόνα και συγκεκριμένα οι: Σάσα Βούλγαρη, Άρης Δαβαράκης, Στέφανος Δάνδολος, Νίκος Δήμου, Βασίλης Καραποστόλης, Μάνος Κοντολέων, Λευτέρης Κουσούλης, Γιώργος Μαυρωτάς, Λένα Μερίκα, Δημήτρης Μπουραντάς, Γιάννης Ξανθούλης, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Ιωάννα Σουφλέρη, Αλέξης Σταμάτης, Άρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Σωτάκης, Ευγένιος Τριβιζάς, Ευγενία Φακίνου και Θανάσης Χειμωνάς.

Τα έσοδα, τόσο από την πώληση των έργων, όσο και από το λεύκωμα που θα εκδώσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αφορμή την έκθεση, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις 'Φλόγα'.

ΠΟΥ
Τεχνόπολις, Αίθουσα ' Άγγελος Σικελιανός', Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα

ΠΟΣΟ
Είσοδος ελεύθερη

ΠΟΤΕ
27 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2011 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 17:00 - 23:00, Σάββατο & Κυριακή: 11:00 -23:00

Πηγή: opencalendar

Σημείωση: ο τίτλος προέρχεται από τη σχετική ανάρτηση του bookbar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου