Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προβολή: "Μία μέρα μαζί" και "Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς"

Κάθε μέρα στις 22:00 η ΕΤ1 προβάλλει την εκπομπή "Μια μέρα μαζί",  που αφορά μια μέρα από τη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία. Παρουσιάζει τον τρόπο που ζει, εργάζεται και διασκεδάζει, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα φυσικά, αρχιτεκτονικά και κοινωνικά εμπόδια που υψώνονται μπροστά του προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές δραστηριότητες που έχει επιλέξει.

Επίσης,  από αύριο, Τρίτη 28/6, αμέσως μετά (22:30) δείτε την εκπομπή "Τίποτα για εμάς χωρις εμας". Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ 26 εκπομπών, που διατρέχει ιστορικά την πορεία όλου του αναπηριού κινήματος στην Ελλάδα. Σε κάθε εκπομπή, μέσα από την παρουσίαση ενός αναπηρικού φορέα, καταγράφονται οι κατακτήσεις που έχουν επιτευχθει σε θέματα αναπηρίας, δίνεται έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα ενημερώνεται η κοινή γνώμη προκειμένου να καταρριφθούν "μύθοι γύρω από την αναπηρία".

Αμέσως μετά δείτε την εκπομπή για τα Special Olympics 2011. Μπορεί η εκπομπή προς το παρόν να μην έχει δείξει παρά λίγα λεπτά τις προσπάθειες των αθλητών, αλλά ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα βρει τον χαρακτήρα της και θα αρχίσει να προβάλλει πραγματικά το αθλητικό γεγονός και τους πρωταγωνιστές του.

Καλή τηλεθέαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου