Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πάτι, Πατίτσες και παζάρι

«Η πιο όμορφη συναυλία» της Πάτι πούλησε τόσα εισιτήρια όσα λίγα θεάματα αναμένεται να το κατορθώσουν φέτος στην Ελλάδα του Μνημονίου. Πιτσιρίκια παραληρούσαν μπροστά στο είδωλό τους και πάγκοι με «αυθεντικά» αξεσουάρ της 16χρονης σταρ συνέθεσαν την εικόνα στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου το περασμένο τριήμερο. 

Η πιτσιρίκα είναι γύρω στα οκτώ. Φορά στο κεφάλι μια καστανοχάλκινη περούκα με μπούκλες και ένα ασημένιο τσιμπιδάκι. 

Αφού βάλει προσεκτικά λιπ-γκλος στα χείλη της, αρχίζει να τραγουδά το σουξεδάκι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς «Πάτι». Λικνίζεται με σκέρτσο αφύσικο για τα χρόνια της, με νάζι εικοσάχρονης, θαυμάζοντας ναρκισσιστικά το είδωλό της στη θολή τζαμαρία του Τάε Κβον Ντο. 
Αν και ανυπομονεί να δει την Αντονέλα (σ.σ. για τους αδαείς: την αντίζηλο της Πάτι), αποτυπώνει το στερεότυπο των μικρών θαυμαστών της 16χρονης ηθοποιού – σοουγούμαν, Λάουρα Εσκίβελ. Χιλιάδες πιτσιρίκια από τριών χρόνων μέχρι και την πρώιμη εφηβεία συνέρρευσαν στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου το τριήερο που πέρασε για να θαυμάσουν από κοντά το είδωλό τους. Από πίσω φυσικά και οι μπαϊλντισμένοι γονείς που αδυνατούσαν να κάνουν αλλιώς. Κάποιοι βέβαια φάνηκε να το απολαμβάνουν όσο και τα παιδιά τους. Η Μαίρη έφερε τη μικρή Ρένια για να δει από κοντά την Πάτι. «Πενήντα ευρώ έκαστη. Εν μέσω οικονομικής κρίσης» λέει με ένοχο χαμόγελο. «Τι να κάνουμε όμως; ∆εν κόβεις από τα παιδιά. ∆εν θα βγούμε εμείς έξω σήμερα». Μια άλλη μαμά πιο πέρα κρατά τα δυο της κοριτσάκια, που φυσικά φορούν μπλούζες με την Πάτι, από το χέρι. «Μόνο βρακάκια Πάτι δεν μου έχουν ζητήσει» παραδέχεται κι αυτή με παράπονο. 

«Από την πρώτη στιγμή που άκουσαν για τη συναυλία ζήτησαν εισιτήρια. Οχι τα απλά. “Τα” εισιτήρια» συμπληρώνει δείχνοντας τα μαγικά χαρτάκια με την ένδειξη VIP. 

Οι πύλες θα άνοιγαν από τις 11.00 το πρωί για την παράσταση των 12.00 το Σάββατο, όμως το κοινό έχει αρχίσει να μαζεύεται λίγο μετά τις 10.00. Στη λευκή τέντα που έχει στηθεί στον έλεγχο των εισιτηρίων, το βούτυρο του ποπ κορν σπάει τη μύτη των μικρών γκρούπις. 

Οι άνδρες των σεκιούριτι ανοίγουν λίγο πιο νωρίς τις πόρτες και οι ορδές των φαν μπαίνουν στο γήπεδο. Ακούγονται από παντού επιφωνήματα θαυμασμού και τα μικρά τους κεφάλια δεν ξέρουν πού να πρωτοκοιτάξουν. Τους πάγκους με τα αυθεντικά αναμνηστικά της Πάτι; Ή το σταντ με το πανό που γράφει «Κρατήστε για πάντα δική σας αυτή τη μέρα. Αποκτήστε μπλουζάκι ή κούπα με τη δική σας φωτογραφία παρέα με την Πάτι». Ανεξαρτήτως ηλικίας όλα τραβούν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους από το χέρι ζητώντας επίμονα να τους αγοράσουν ένα «αυθεντικό» αξεσουάρ. Στιλό με την Πάτι στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ. Καπέλα σε διάφορα χρώματα μόνο 10 ευρώ. Μπλούζες μόλις 15 ευρώ. Μια κυρία δεν αντέχει και μόλις ακούει «είκοσι ευρώ κάνει η τσάντα» από το στόμα του πωλητή αναφωνεί «Πας καλά άνθρωπε μου;!». Οι πιο πολλοί γονείς όμως επιλέγουν να αποφύγουν την γκρίνια των μικρών καταναλωτών που σχεδόν κλαίγοντας εκλιπαρούν για ένα μπλουζάκι. Ακροβολισμένες σε κομβικά σημεία βρίσκονται νεαρές που πωλούν προς τρία ευρώ ένα «μαγικό» φυλλάδιο. Περιέχει στίχους των τραγουδιών, φωτογραφίες και αυτόγραφο. «Ελααα! Μαμά. Τρία ευρώ μόνο» στριγκλίζουν μαζί εν χορώ δυο κοριτσάκια. Κρίμα που μόνο ένα τραγούδι είναι γραμμένο στα ελληνικά. Τα υπόλοιπα είναι στα ισπανικά, τα οποία πιθανότατα ελάχιστα ελληνόπουλα τρυφερής ηλικίας γνωρίζουν. 

Πριν φτάσουν στις κερκίδες οιθεατές δέχονται και κέρασμα. Πορτοκαλάδες, μπισκότα, δημητριακά, φανταχτερά μπουκαλάκια. Χαμογελαστές κοπέλες τα μοιράζουν αφειδώς. Οι μεγάλες εταιρείες ανά την υφήλιο άλλωστε ξέρουν πως οι καλύτεροι πελάτες είναι αυτοί που βρίσκονται στην παιδική ηλικία. Κι εδώ τα πιτσιρίκια είναι «πολλά και ψυχωμένα». 

Από τα μεγάφωνα μια γυναικεία φωνή ενημερώνει τον κόσμο, που δεν κρατιέται άλλο, πως η παράσταση θα αρχίσει σε πέντε λεπτά. Το πανί που καλύπτει τη σκηνή πέφτει και το σόου αρχίζει. Οι κραυγές των πιτσιρικιών παραλίγο να καλύψουν τη μουσική. «Γεια σας! Τι κάνετε;» φωνάζει η Λάουρα Εσκίβελ στα ελληνικά ως γνήσια διεθνής σταρ που ξέρει ότι για να χτίσει το σωστό προφίλ πρέπει να μιλήσει και τη γλώσσα του κοινού. Το πάρτι έχει αρχίσει. Κάποια παιδάκια δεν χορεύουν. Μένουν ακίνητα. Τραβούν βίντεο και φωτογραφίες. Με το προσωπικό τους κινητό…

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου