Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Εκδηλώσεις για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Στους ρυθμούς του κρυμμένου θησαυρού θα «χτυπήσει» η καρδιά ολόκληρου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στο πλαίσιο του ομώνυμου αποκριάτικου δρώμενου που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.
Το «Κυνήγι του Θησαυρού» θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με σημείο αφετηρίας το Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού. Τα παιδιά – ηλικίας 12 έως 16 ετών - χωρισμένα σε ομάδες των πέντε έως επτά ατόμων, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου περνώντας από έξι ενδιάμεσους σταθμούς, όπου θα υποβληθούν σε δοκιμασίες, ώστε να συλλέξουν «Πειρατονομίσματα». Η ομάδα που θα συλλέξει «Πειρατονομίσματα» από όλα τα σημεία - σταθμούς και θα τερματίσει πρώτη θα είναι η νικήτρια.
Στο Δημαρχείο Ευόσμου, που θα είναι το σημείο τερματισμού, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες. Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, όπου καλεσμένοι είναι οι συμμετέχοντες και μη κάθε ηλικίας. 
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται τηλεφωνικά μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, τηλ. 2310 703702. (Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Καλλιόπη Γαλανάκη, Σοφία Γιαννουχίδου). 
Να σημειωθεί ότι απαραίτητη για τη συμμετοχή των παιδιών είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν στα παιδιά τους να συμμετάσχουν με ευθύνη τους, ενώ σε κάθε ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχει ένας γονέας.

Tα αγαπημένα Playmobil καταφτάνουν στο Public για να το κατακτήσουν με το πειρατικό τους πλοίο! Γίνε και εσύ ένας πειρατής με την πιο playmobil παρέα, διασκέδασε και παίξε σ? ένα μεσημέρι γεμάτο εκπλήξεις!
Playmobil Πειρατές 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/02/2011, 12.00
Η πιο δημιουργική ομάδα έρχεται στο Public για να κατασκευάσει μαζί με τους μικρούς του φίλους τις πιο πολύχρωμες, μουσικές και άκρως αποκριάτικες μαράκες. 
Μικρό Εργαστήρι: αποκριάτικες μαράκες 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02/2011, 12.00
Η αλυσίδα Public υποδέχεται και τον Φεβρουάριο τους μικρούς της φίλους, 
με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στα κατάστημα Θεσσαλονίκης 
Mediterranean Cosmos και Στοά Χιρς

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011,  ώρα 12.00 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7), ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει ...
Το θεατρικό που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τώρα και παραμύθι σε ένα βιβλίο - έκπληξη, αφού εικονογράφος κάθε βιβλίου θα είναι το ίδιο το παιδί αναγνώστης του!
Παιδιά, από 4 έως 104 ετών ελάτε να ξεκινήσουμε να εικονογραφούμε ο καθένας το βιβλίο του με τις οδηγίες του συγγραφέα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου! 
Θα ποζάρουν οι ήρωες του βιβλίου και φυσικά ο ίδιος ο Τριγωνοψαρούλης!

Η  ομάδα HIPPO  προτείνει ένα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και όχι μόνο που αποτελείται από:
1.μία παράσταση παραμυθιού που συνδυάζει αφήγηση, υποκριτική, μιμική και ζωντανή μουσική 
2.ένα σχέδιο δράματος, «Μετά την παράσταση», που βασίζεται στις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Θεάτρου και έχει ως αφορμή την ίδια την παράσταση.
Διάρκεια παράστασης: 35΄
Διάρκεια παιχνιδιού: 45΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου