Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Παιδική παράσταση: Η Χαμένη Κούκλα

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ του Αλφόνσο Σάστρε, βασισμένο στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ "ο Κύκλος με την Κιμωλία": μία παράσταση από κούκλες, θέατρο και μουσική για παιδιά και για μεγάλους που παραμένουν παιδιά με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 14:00
Πάρκο Ήχου - Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Χριστουγεννιάτικες Γιορτές Πολιτισμού από τον ΟΠΑΠ
ανοιχτές για το κοινό

το έργο
Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, δούλα στο πλούσιο σπίτι, την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Όταν η Λολίτα την διεκδικεί ξανά, μπαίνει το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα. Ο Σάστρε προσεγγίζει με ευαισθησια και χιούμορ το κλασικό έργο του Μπρεχτ "ο Κύκλος με την Κιμωλία", για να δώσει στους μικρούς θεατές ένα πολύτιμο μάθημα ήθους.

το κουκλοθέατρο
Η τεχνική του κουκλοθεάτρου γοητεύει τα παιδιά και τα κάνει πιο δεκτικά στα πλούσια μηνύματα του Μπρεχτικού θεάτρου. Τις κούκλες, σε ανθρώπινο μέγεθος, χειρίζονται οι κουκλοπαίχτες διαδοχικά με διαφορετικές τεχνικές για την κάθε μία. Η Λολίτα και η Πάκα δανείζονται τα χέρια των κουκλοπαιχτών για να εκφραστούν, ο Πορτιέρης και ο Παλιατζής είναι μαρότες μεγάλου μεγέθους ενώ ο Τσαγκάρης είναι μία μεγάλη μάσκα που προσαρμόζεται στο σώμα του κουκλοπαίχτη. Η Μπαλονού και ο Μουσικός ενσαρκώνονται από τους κουκλοπαίχτες, που συναναστρέφονται άμεσα με τις κούκλες συνδυάζοντας το θέατρο με το κουκλοθέατρο.

στοιχεία παράστασης
Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κούκλες, Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Μπαλονού, Πάκα, Πορτιέρης: Δέσποινα Καλπενίδου
Μουσικός, Λολίτα, Τσαγκάρης, Παλιατζής: Γιάννης Μόμτσιος
Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά
Η παράσταση έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί και σε σχολεία
Επικοινωνία: 6976 055 790

"…τα πράγματα ανήκουν όχι σ' όποιον λάχει
μα σ' όποιον τα νοιάζεται και χαίρεται που τα 'χει…"
 
Πηγή: ipolistonkosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου