Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γεμίζοντας χρώμα δύο Γυμνάσια στην Κυψέλη

Ένα χρόνο τώρα η Βάσια και η Δήμητρα μιλούσαν για τον πεζόδρομο του 15ου στην Κυψέλη… στην καρδιά της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Αθήνας, η Ρηνείας μέχρι και πριν 15 μέρες ήταν σε άθλια κατάσταση… Τα δέντρα της απεριποίητα γεμάτα ξερά κλαδιά (καθώς και με διάφορα άλλα είδη από τα γύρω μπαλκόνια), τα παρτέρια της άδεια, ξερά και βρώμικα, οι τοίχοι του σχολείου σε άθλια κατάσταση, τα φωτιστικά φανάρια μισοδιαλυμένα, εγκαταλειμμένα μηχανάκια και σκουπίδια σε όλες τις γωνιές.
Ο δήμος, με την ανακοίνωση της δράσης μας, έσπευσε κι έκανε ομολογουμένως πολλή δουλειά: Τα δένδρα κλαδεύτηκαν προσεχτικά (μέχρι και καρέκλες ξεκαρφώθηκαν από τα κλαδιά τους) τα παρτέρια βάφτηκαν, τα σκουπίδια μαζεύτηκαν, τα φωτιστικά συντηρήθηκαν και ταμπελάκια μπήκαν στα εγκαταλειμμένα μηχανάκια..

Και το Σάββατο το πρωί ο πεζόδρομος πλημμύρισε από αυτό που μακάρι να τον πλημμυρίζει κάθε μέρα στο εξής: Παιδιά! Δεκάδες παιδιά της γειτονιάς με πινέλα στα χέρια και τεράστια χαμόγελα ανέβαιναν και κατέβαιναν τον πεζόδρομο όλη μέρα, ανακάτευαν με ενθουσιασμό χρώματα, αντάλλασσαν πινέλα, δημιουργούσαν δικές τους αποχρώσεις και γέμισαν κυριολεκτικά τους τοίχους με χρώμα !

Ευχαριστούμε την εταιρία ενδυμάτων Heel που αγόρασε όλα τα χρώματα της δράσης, το Δήμο για τη βοήθεια του καθώς και τη Διεύθυνση και τις καθηγήτριες των 15ου και 60ου Γυμνασίων Κυψέλης. Ακόμα τους γείτονες που χάρισαν λουλούδια στη δράση. Ευχαριστούμε επίσης την Μαρίνα για το απίθανο γκράφιτι που χτύπησε στον τοίχο του σχολείου. Τέλος την απρόσμενα συγκινητική προσφορά του Κωνσταντίνου Βυτόγιαννη, γείτονα, πρώην ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που πέρα από την ηθική συμπράσταξη μας χάρισε επί τόπου 1000 σχολικά τετράδια τα οποία μετά τη δράση μας μεταφέραμε στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Παιδιά, σας ευχαριστούμε!

Πηγή: atenistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου