Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εφαρμογή του ipad συνδυάζει παιδική λογοτεχνία και ASL.





Το βραβευμένο παιδικό βιβλίο "Danny the Dragon meets Jimmy" αποτελεί την πρώτη εφαρμογή για ipad που συνδυάζει την παιδική λογοτεχνία με την Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL). Η εφαρμογή αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης κυκλοφορίας του βιβλίου με νοηματική γλώσσα σε DVD και η συγγραφέας του, Tina Turbin δήλωσε ότι διαθέτει τα έσοδα σε αγαπημένους της σκοπούς, όπως η παιδική λογοτεχνία. 
H Carol Downing, υποδιευθύντρια και δασκάλα στο Blossom Montessori School for the Deaf, καθώς κι επίσημη διερμηνέας νοηματικής γλώσσας δήλωσε:
"Είναι αξιοσημείωτο οτ γεγονός ότι η Tina παρήγαγε ολόκληρο το βιβλίο της σε DVD με την προσθήκη διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για τα κωφά παιδιά. Ως εκαιδευτικός κωφών εκτιμώ το γεγονός ότι ασχολήθηκε με μια συχνά παραμελημένη πληθυσμιακή ομάδα. Η καινοτομία που συμπεριλαμβάνει διερμηνεία σε νοηματική γλώσσα στο DVD της, δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτη και έξυπνη, αλλά αποτελεί απτή απόδειξη ότι οι δημιουργίες της πηγάζουν από την καρδιά της".

Αν κι έχουν υπάρξει κριτικές για το επίπεδο της διερμηνείας, η εφαρμογή αυτή δεν παύει να είναι ένα καλό παράδειγμα που ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί όχι, και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα!

1 σχόλιο:

  1. Παρα πολύ ωραίο ! Πού πάτε και τα βρίσκετε όλα αυτά ; Μαθαίνω νοηματική και τρελένομαι κάθε φορά με τις αναρτήσεις που κάνετε. ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή