Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ημερίδα: «Το σώμα μου, το σώμα σου και η αλήθεια ανάμεσά τους»



Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν ημερίδα την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στις 18:30, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», με τίτλο: «Το σώμα μου, το σώμα σου και αλήθεια ανάμεσά τους. Η σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών και η πορεία προς την εφηβεία».

Το σχολείο μας είναι ένα «σχολείο εν δράσει» και φέτος.

Οι μαθητικές του κοινότητες, οι οποίες συνιστούν έναν καθαρά παιδαγωγικό θεσμό που συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι σε δράση. 

Έτσι, τα παιδιά της μαθητικής κοινότητας του Γ1 τμήματος του γυμνασίου, αφουγκραζόμενα την αγωνία και τις απορίες των συμμαθητών τους, προέκριναν ανάμεσα σε μια σειρά θεμάτων και αποφάσισαν να καταπιαστούν με το ακανθώδες ζήτημα της σεξουαλικής αγωγής. Σκέφτηκαν ότι θα πρέπει να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα αλλά και να ενημερωθούν οι γονείς για τον σωστό τρόπο προσέγγισης ή αντίδρασης σε ενδεχόμενες ερωτήσεις των παιδιών τους.

Καλεσμένοι εισηγητές είναι: ο κ. Θ Ευθυμίου γυναικολόγος, ο κ. Θ Τριανταφύλλου ουρολόγος και η κ. Τίνα Τσέλιου, εκπαιδευτική ψυχολόγος και μέλος του γραφείου συμβουλευτικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για αγόρια και κορίτσια άνω των 12 ετών με τις γυναικολόγους, κ. Π. Παπαστεργή και κ. Α. Βερεσεζάν καθώς και με τον ουρολόγο κ. Θ. Τριανταφύλλου. Τα μικρότερα παιδιά θα καλύψουν τις απορίες τους με τη βοήθεια των ψυχολόγων κ. Τ. Τσέλιου και κ. Ε. Κανδυλάκη.

Στο τέλος θα ακολουθήσει debate μαθητών με θέμα την εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο.

Αυτή τη μετουσίωση της ιδέας σε πράξη σας καλούμε να παρακολουθήσετε και να συζητήσουμε μαζί.

Σας περιμένουμε όλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Χορηγοί επικοινωνίας: «Παλμός», Rodos Events.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου