Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «Φως Φανάρι»

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. και η ομάδα φωτισμού Beforelight προσκαλούν γονείς και παιδιά στο εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «Φως Φανάρι» με θέμα το φως και τις εκτυφλωτικές ιδιότητές του. 
Οι κατασκευές που θα δημιουργηθούν στα δυο εργαστήρια θα εκτεθούν - ως εγκατάσταση - στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.  Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς και  και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Τελλογλείου, το Σάββατο 2 και Σάββατο 9 Απριλίου 2011, στις11π.μ. Το κάθε εργαστήρι είναι αυτόνομο και διαρκεί 2 ώρες. Ο αριθμός των συμμετεχόντων παιδιών είναι 8 και σε κάθε παιδί αντιστοιχεί ένας γονέας-συνοδός.

Ομάδα Βeforelight 
Εμψυχώτριες: Κέλλυ Εφραιμίδου, Μαρία Λαζαρίδου

Α΄ συνάντηση - Σάββατο 2 Απριλίου 2011 
«Στη σκιά των μικρών γιγάντων»
Τα παιδιά ξεχύνονται σε ένα κυνήγι πραγματικών σκιών κάτω από το φως του ήλιου. Ανακαλύπτουν τη διάδραση σκιάς και φωτεινής πηγής μέσα από μια σειρά παιχνιδιών μέσα στο χώρο. Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με μια αυτοσχέδια κατασκευή με θέμα την αποτύπωση μοτίβων ως σκιά.

Β΄ συνάντηση - Σάββατο 9 Απριλίου 2011 
«Χρώματα και αρώματα» 
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανακάλυψη της πολυχρωμίας του λευκού φωτός. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους ουράνιο τόξο, έρχονται σε επαφή με τα χρωματιστά φίλτρα και τη μείξη τους. Συναντούν το αόρατο φως σε καθημερινά στοιχεία μέσα στο σκοτάδι και φτιάχνουν μια σειρά από ζωγραφιές-φαντάσματα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε, από τις 8:30 μέχρι τις 15:30, στο 2310 991615 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.) 

Η καταληκτική ημερομηνία τηλεφωνικής κράτησης για το πρώτο εργαστήρι είναι Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, ενώ για το δεύτερο εργαστήρι είναι Δευτέρα 4 Απριλίου.

Κόστος συμμετοχής για κάθε εργαστήρι: 15€ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)

Πηγή: ipolistonkosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου