Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Προσφυγές κατά παιδικών σταθμών στη Γερμανία φρενάρει νομοσχέδιο

Η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα ένα νομοσχέδιο που καθιστά δυσκολότερες τις προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά του θορύβου που κάνουν τα παιδιά, έπειτα από πολλές διενέξεις ανάμεσα σε παιδικούς σταθμούς και κατοίκους σε μια χώρα όπου η γεννητικότητα βρίσκεται σε πτώση.
Αυτό το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο έχει στόχο να επιτρέψει γενικά την εγκατάσταση παιδικών σταθμών σε ζώνες κατοικίας, καθώς οι προσφυγές στη δικαιοσύνη έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια κατά των ιδρυμάτων αυτών, υποχρεώνοντας μερικά να μετακομίσουν ή και να κλείσουν επειδή τα παιδιά έκαναν υπερβολικό θόρυβο.

"Είναι μια σαφής νομοθετική ένδειξη υπέρ μιας κοινωνίας προδιατεθειμένης ευνοϊκά έναντι των παιδιών", αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του.

"Πρέπει να υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο ανοχής από την πλευρά της κοινωνίας στο θόρυβο που κάνουν τα παιδιά, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως ο θόρυβος που προκαλείται από βιομηχανικές εγκαταστάσεις", τονίζει ο Ρέτγκεν.

Το νομοσχέδιο ορίζει πως οι θόρυβοι που προέρχονται από παιδικούς σταθμούς, σκάμματα με άμμο ή παιδικές χαρές "δεν αποτελούν εν γένει περιβαλλοντική βλάβη", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία), ένας παιδικός σταθμός υποχρεώθηκε να κατασκευάσει ένα τοίχο από μπετόν ύψους 2 μέτρων και μήκους 60 μέτρων, ενώ στο Βερολίνο ένας άλλος έκλεισε έπειτα από μάχη τεσσάρων ετών με ένα γείτονα.

Το 2009 η Γερμανία κατέγραψε ρεκόρ χαμηλής γεννητικότητας, καθώς τη χρονιά αυτή γεννήθηκαν στη χώρα μόνον 651.000 μωρά. Η γονιμότητα είναι εκεί μία από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, με 1,4 παιδί ανά γυναίκα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ via Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου