Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίαση του προγράμματος για το θέατρο στην Εκπαίδευση "DICE"

Γνωρίζατε ότι τα παιδιά που παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο σχολείο μαθήματα θεάτρου είναι «κατά 13% περισσότερο ανοιχτά σε ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας»;

Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη επιτυχία του προγράμματος Suitcase, ένα πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα και το θέατρο στην εκπαίδευση που παρουσιάσαμε σε συνεργασία με το Θέατρο Πόρτα και το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα, υποδεχόμαστε και φέτος με μεγάλη χαρά τον Chris Cooper για να παρουσιάσει το νέο, πρωτοπόρο πρόγραμμα για το θέατρο στην εκπαίδευση με τίτλο DICE.
To DΙCE είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου έρευνας που πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και στην Παλαιστίνη. Το πρόγραμμα DICE, ή αλλιώς, Drama Improves Lisbon Key Competences In Education, εξερευνά τις επιπτώσεις που έχει το δράμα και το θέατρο στην εκπαίδευση, στη διαδικασία της μάθησης, της προσωπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προσαρμογής των νέων ανθρώπων.

Ο Chris Cooper, επιμελητής του εκπαιδευτικού οδηγού του προγράμματος DICE και διευθυντής του Big Brum Theatre in Education Company, θα παρουσιάσει το DICE για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα αναφερθεί λεπτομερώς στη μεθοδολογία της έρευνας και στα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, συζητώντας με θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς, αλλά και με το ευρύ κοινό.

Η ομάδα Θεάτρου στην Εκπαίδευση Big Brum με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Chris Cooper ιδρύθηκε το 1982 και επιδοτείται από το Arts Council της Αγγλίας. Παρουσιάζει δια-δραστικά προγράμματα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και θεάτρου για νέους και περιοδεύει σε σχολεία και κολλέγια δουλεύοντας με μαθητές ηλικίας 3 έως 17 ετών, καθώς επίσης και με φοιτητές πανεπιστημίου.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στο χώρο του θεάτρου στην εκπαίδευση και του θεάτρου για νέους και τα μέλη του έχουν συνεργαστεί με νέους, ηθοποιούς, δασκάλους, θέατρα, πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι αντίστοιχες ομάδες στην Ουγγαρία και στη Γαλλία και οργανισμοί όπως το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα στην Αθήνα και το Ίδρυμα Qattan στη Ραμάλα. Η ομάδα συνεχίζει να φιλοξενεί κάθε χρονιά επισκέπτες από όλο τον κόσμο δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την δουλειά τους και να παρακολουθήσουν τις πρόβες και τα προγράμματα που κάνουν με τους νέους.

Η ανοιχτή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Πότε: Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, 7 μ.μ. 
  
Πού: Porta Theatre (Λεωφ. Μεσογείων 59, 115 Αθήνα)
 
Κρατήσεις: 210 324 9829 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου