Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Απειλεί με παραπομπή τη χώρα μας στο θέμα των κολεγίων

Με νέα παραπομπή απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χώρα μας στο θέμα των κολεγίων. Με απόφαση που εξέδωσε δίνει διορία δυο μηνών στην ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει τον νόμο που θέσπισε πριν απο τρία χρόνια για τα κολέγια, καθώς αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Στην απόφαση που εξέδωσε μετά απο προσφυγή ιδιοκτήτη ιδιωτικού κολεγίου που εδρεύει στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει οτι ο όρος της κατάθεσης εγγυητικής επιτροπής για την λειτουργία κολεγίου στη χώρα μας, πρέπει να αλλάξει. «Οι ισχύοντες κανόνες μπορεί να οδηγήσουν σε στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά», αναφέρει στην απόφαση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Οπως σημειώνει, η αδειοδότηση των κολεγίων βάση της κατάθεσης εγγυητικής επιτροπής συγκεκριμένου ποσού δεν δικαιολογείται απο κανένα νόμο, ενώ ταυτόχρονα οι όροι λειτουργίας των κολεγίων που αποτελούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων αποτελούν ευθύνη των κρατών στα οποία βρίσκονται τα μητρικά Ιδρύματα. Εν ολίγοις, η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρέμβει στον τρόπο λειτουργίας ή το πρόγραμμα κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρεται, στην απόφαση της Επιτροπής, ο νόμος που έχει ψηφιστεί δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο στον ανταγωνισμό και στην εσωτερική αγορά της Ελλάδας και περιορίζει τις δυνατότητες των Ελλήνων υποψήφιων σπουδαστών

Πηγή: Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου