Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Γονείς ΑμΕΑ: Υπάρχει εξοπλισμός, αν υπήρχε και προσωπικό...

Εκκληση προς την Πολιτεία προκειμένου να σκύψει με ενδιαφέρον και να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Φροντίδας Παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΚΕΚΥΚΑμΕΑ) Κεφαλονιάς κάνουν οι γονείς των παιδιών.
Το ΚΕΚΥΚΑμΕΑ είναι το κέντρο που φροντίζει δωρεάν για την εκπαίδευση, την κοινωνική υποστήριξη και την κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία.

Οπως λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του ιδρύματος Αγγελος Μπενετάτος, το συγκεκριμένο κέντρο είναι εξοπλισμένο με τα τελειότερα μηχανήματα, εργαλεία και υλικά. Επιπλέον διαθέτει πισίνα, ξενώνα και δύο αυτοκίνητα μεταφοράς ΑμΕΑ. Ομως παρ' όλη την προσπάθεια του επιστημονικού προσωπικού δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς στις προσδοκίες των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους αλλά και όλων εκείνων που είχαν την ιδέα της λειτουργίας των ΚΕΚΥΚΑμΕΑ σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μπενετάτος υπογραμμίζει: «Σε αυτό το κέντρο σήμερα εργάζονται μόνο 1 κοιν. λειτουργός, 1 φυσικοθεραπεύτρια, 2 εργοθεραπεύτριες και 1 νοσηλεύτρια, ενώ σε λιγότερο από 1 μήνα απολύονται 3 εργαζόμενες με το πρόγραμμα STAGE, 1 λογοθεραπεύτρια, 1 νοσηλεύτρια και 1 διοικητική υπάλληλος. Κι αυτό όταν όλοι γνωρίζουμε ότι στο νομό μας υπάρχουν εκατοντάδες ΑμΕΑ. Πώς λοιπόν μπορεί να ανταποκριθεί αυτό το Κέντρο χωρίς ψυχολόγο, παιδοψυχίατρο, οδηγό, γυμναστή για τη λειτουργία της πισίνας, διοικητικό υπάλληλο και λογιστική κάλυψη και προσωπικό για τη λειτουργία του ξενώνα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου