Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

«Θέλουμε ανοιχτό το χώρο της φαντασίας και της δημιουργίας»

Με το σύνθημα «φέρτε πινέλα και μπογιές για να δώσουμε χρώμα στη φωνή μας», δεκάδες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών,συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία, έξω απο την Παιδική Βιβλιοθήκη για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή λειτουργίας της.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, μαζί με 28 ακόμη βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, εδώ και τρεις μήνες παραμένει κλειστή, μετά απο επίσχεση εργασίας που προέβησαν οι εργαζόμενοι σε αυτές, λόγω μη καταβολής της μισθοδοσίας τους απο το Δεκέμβριο του 2009.

Η Πλατεία γέμισε με χρώματα, αφού τα παιδιά ζωγράφισαν και κρέμασαν τις δημιουργίες τους στο χώρο. Ένας μεγάλος διάδρομος στρώθηκε στην πλατεία, όπου τα παιδιά με σφουγγάρια και μπογιές τύπωσαν τα βήματά τους να οδηγούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

Ο «Μελέτης Διαβαστερός», μια κούκλα που ζωντάνεψε για χάρη των παιδιών, απογοητεύτηκε που βρήκε τη Βιβλιοθήκη κλειστή και ζήτησε απο τα παιδιά να φωνάξουν μαζί «Βιβλιοθήκη ανοιχτή!».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδα παιδιών διάβασε κείμενα μαθητών δημοτικού και λυκείου, οι οποίοι εξέφραζαν, με το δικό τους τρόπο, πως νιώθουν βλέποντας το χώρο αυτό, το δικό τους χώρο, κλειστό.

Εμείς, τα παιδιά, οι γονείς, οι φίλοι της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου θα είμαστε εδώ και θα βρεθούμε ξανά, μέχρι να δούμε τις πόρτες της να ανοίγουν και πάλι. Γιατί όπως έγραψαν και τα παιδιά στο πανό που αναρτήθηκε έξω απο τη Βιβλιοθήκη:

«Θέλουμε ανοιχτό το χώρο της φαντασίας και της δημιουργίας».

Πηγή: syrostoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου