Τρίτη 27 Απριλίου 2010

17ος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων - Γυμνάσιο

"Τίποτα δεν αφήνουν ασχολίαστο, ούτε από την επικαιρότητα ούτε από τη σχολική καθημερινότητά τους. Τα ρεπορτάζ και οι έρευνες των μαθητών γυμνασίου ξεχωρίζουν πάντα στον διαγωνισμό μαθητικών εντύπων των «ΝΕΩΝ»για τη φρεσκάδα, τον τολμηρό λόγο τους, το μεράκι. 

Και αυτό διότι οι έφηβοι του γυμνασίου ξέρουν πως τώρα είναι η ευκαιρία να εκφραστούν για όσα θέλουν να αλλάξουν. Και το σημαντικότερο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να τους ακούσουν: οι καθηγητές τους, το υπουργείο Παιδείας, η κοινωνία. Αργότερα, στο λύκειο, τους περιμένει φορτωμένο πρόγραμμα, φροντιστήρια, και εξετάσεις επί εξετάσεων... 

Στα έντυπα που ξεχώρισαν στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ», οι μαθητές δεν χαρίζονται σε κανέναν και τα λένε έξω απ΄ τα δόντια. Οπως οι μαθητές από το Γυμνάσιο Βαγίων. Στην έρευνά τους για το σχολείο λένε ότι ένα από από τα πρώτα πράγματα που θα άλλαζαν είναι το εξεταστικό σύστημα. Καταθέτουν τις απόψεις τους για την παραχώρηση ιθαγένειας στους μετανάστες. Σχολιάζουν τη νέα εποχή με την... είσοδο των notebooks στις σχολικές τάξεις. Και βέβαια, πολλά από τα έντυπά τους μπορεί να τα διαβάσει κανείς και σε ηλεκτρονική μορφή στο Ιντερνετ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου