Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πιστοποίησης στη μέθοδο CYGNET

Η Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης στη μέθοδο CYGNET στις 20 Νοεμβρίου 2010* στην έδρα της Εταιρίας  (Μ. Μπότσαρη 33, ραπετσώνα, Πειραιάς). 
Προβλέπεται η εκπαίδευση περιορισμένου αριθμού επαγγελματιών ψυχικής υγείας  στη μέθοδο και η πιστοποίησή τους από τον φορέα Barnardo’s, για την εφαρμογή της στη χώρα μας. 

Η μέθοδος εφαρμόζεται από δύο επαγγελματίες εκπαιδευμένους σε αυτήν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις ομάδας γονέων και/ ή φροντιστών διάρκειας 2,5-3 ωρών και μια συνάντηση follow up. (Παρουσίαση της μεθόδου στο www.epsyme.gr/admin/files/Cygnet2010_Intro.pdf). 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα γίνει την 20η Νοεμβρίου 2010*. 
(Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.epsyme.gr/admin/files/Cygnet-greece.pdf). 

Θα εκπαιδευτούν 20 άτομα* (10 “ζευγάρια” επαγγελματιών), που θα πιστοποιηθούν  για τη χρήση της μεθόδου στης Ελλάδα).  Κριτήριο επιλογής των επαγγελματιών που θα εκπαιδευτούν είναι η διετής  τουλάχιστον εργασία τους με άτομα με αυτισμό και (διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. 

Για την επιλογή τους θα ληφθούν υπόψιν προηγηθείσες εκπαιδεύσεις σε : Early Bird ή Early Bird Plus. Εκπαίδευση εκπαιδευτών ή σεμινάρια απόκτησης εκπαιδευτικών δεξιοτήτων. PECS, TEACCH ή άλλη εξειδικευμένη για τον αυτισμό εκπαίδευση. 

*Σε περίπτωση ύπαρξης μεγάλου αριθμού αιτουμένων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί και δεύτερη εκπαιδευτική ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των επαγγελματιών που θα εκπαιδευτούν και στις δύο ομάδες , δεν θα υπερβαίνει τα 30 άτομα). 

Τόπος σεμιναρίου : Μ. Μπότσαρη 33, (Δραπετσώνα, Πειραιάς. 

Ημερομηνία σεμιναρίου : 20 Νοεμβρίου 2010 (εάν υπάρξει δεύτερη εκπαιδευτική ομάδα και 21 Νοεμβρίου 2010). 
Γλώσσα σεμιναρίου : Αγγλικά. 
Εκπαιδευτής : Andy Morris. 

Αριθμός συμμετεχόντων : (δεν θα υπερβαίνει τα 20 άτομα ( στην περίπτωση που γίνει ένας εκπαιδευτικός κύκλος) ή τα 30 άτομα (εάν γίνουν 2 εκπαιδευτικοί κύκλοι). 

Αποστολή αιτήσεων συμμετοχής έως 15/7/2010. 
Επιλογή συμμετεχόντων έως τις 18/7/2010. 
Κατάθεση αντιτίμου συμμετοχής έως 15/9/2010. 
Κόστος συμμετοχής : 200 ευρώ **. 

Πληροφορίες : www.epsyme.gr 

τηλ-fax : 210- 4419181, 210- 4635391 κα Νάκη, κα Κανελλοπούλου. 
Υπεύθυνος σεμιναρίου : Γιάννης Βογινδρούκας. 

**Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου ή απόδειξης παροχής υπηρεσιών, επιβαρύνεστε με τον ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου