Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ακαδημαϊκά νέα...



Αυξημένες κατά 10% τουλάχιστον και παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα εκτιμούν πως θα είναι οι εγγραφές στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ), στα πρώην κολέγια, οι ιδιοκτήτες τους από το νέο σπουδαστικό έτος.
Σύμφωνα με τους κολεγιάρχες, οι τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων και με τη βούλα της κυβέρνησης, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα δοθούν οι νέες άδειες λειτουργίας σε αυτά, δημιουργούν νέες προοπτικές για τους εν δυνάμει σπουδαστές.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς το ένα μετά το άλλο τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας σταματούν κάθε διαδικασία διόρθωσης, βαθμολόγησης και ταξινόμησης των γραπτών μετά την αιφνιδιαστική μείωση της αμοιβής (αποζημίωση) των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε αυτές. 
Υπολογίζεται ότι παραμένουν αδιόρθωτα περίπου 150.000 γραπτά (κυρίως στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν καταχωριστεί οι βαθμολογίες περίπου του 50% των διορθωμένων γραπτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου