Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Σε αναζήτηση δομών φύλαξης και φροντίδας για τα παιδιά με αναπηρία

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις γυναίκες / μητέρες ωφελούμενες της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”. Οπως εξειδικεύει η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ σε σχετική ανακοίνωσή της , η πρόσκληση απευθύνεται σε γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.

Οι δυνατότητες τοποθέτησης των παιδιών αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες δομών :
• ΒΡΕΦΙΚΟΙ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ:

Κατηγορία Α - βρέφη 2 μηνών έως 2,5 ετών
Κατηγορία Β - νήπια 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ:

Κατηγορία Γ - βρέφη 8 μηνών έως 2,5 ετών
Κατηγορία Δ - νήπια 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
Κατηγορία Ε - νήπια με αναπηρία 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών.

ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΔΑΠ):

Κατηγορία ΣΤ - παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ):

Κατηγορία Ζ - παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι, ή/και άτομα με νοητική υστέρηση, ή/και κινητική αναπηρία.

Κάποιες απαραίτητες χρηστικές πληροφορίες: Ο φάκελος της Πρόσκλησης (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση») προς τις ενδιαφερόμενες γυναίκες, θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή από τις 21 Ιουνίου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ., από τα κεντρικά γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα). Θα διατίθεται επίσης και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr, την ιστοσελίδα της ΕΥΔ του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης www.prosonolotachos.gr ή www.epanad.gov.gr και την ιστοσελίδα της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. www.kedke.gr. Τέλος, το εν λόγω υλικό θα διατίθεται και μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Σ.Α.μεΑ. (www.esaea.gr).

Η υποβολή των «Αιτήσεων συμμετοχής - Δηλώσεων», συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα λάβει χώρα από την 21/06/2010 έως και 12/07/2010. Η επιλογή των ωφελουμένων μητέρων παιδιών με Αναπηρία (Α.μεΑ.) για τοποθέτηση των παιδιών τους στα Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. θα γίνει ανεξαρτήτως της εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασής τους.

Με την «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωσή» τους, θα πρέπει να υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε επικυρωμένα αντίγραφα, τα εξής δικαιολογητικά:

1)Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες απαιτείται και άδεια διαμονής σε ισχύ. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι Ελληνίδα Ομογενής απαιτείται αντίγραφο ταυτότητας Ομογενούς.

2)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή αντίγραφο διαζευκτηρίου, στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι διαζευγμένη και αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή/και αντίγραφο ατομικής φορολογικής δήλωσης για το οικονομικό έτος 2010, στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης.

3)Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2009 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2008 έως 31/12/2008).

4)Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής, εάν ανήκουν στην ομάδα των Α.μεΑ. η ίδια η μητέρα ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος.

5)Βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ., εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. είναι πλέον αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, στη διεύθυνση http://www.eetaa.gr/paidikoi_stathmoi/anakoinwsh_mhteres.doc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου