Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ένθετο Παιδεία: Το plan B για όσους δεν περάσουν σε ΑΕΙ

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν και οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους. Μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου θα μπορούν οι υποψήφιοι να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.grγια να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για:

· τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
· τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο Ανακοινώσεις.

Πάντως, όσοι δεν έγραψαν καλά και δεν καταφέρουν να περάσουν στη σχολή που θα ήθελαν δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές σπουδών σε όλους τους τομείς ώστε να καταφέρουν φθάσουν στον τελικό επαγγελματικό τους στόχο.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

1ο Γυμνάσιο Χίου: Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής

Το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής Χίου στεγάζεται στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου. Μάλιστα η αίθουσα Ιστορίας είναι το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο που ιδρύθηκε στο νησί. Ακολούθησε το Λαογραφικό τμήμα στο δεύτερο δωμάτιο και αργότερα το τρίτο τμήμα, η αίθουσα Φυσικής. Στις μέρες μας το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής Χίου καταλαμβάνει τέσσερις αίθουσες του κτιρίου, στις οποίες μεταξύ άλλων φιλοξενεί διάφορα πυροβόλα όπλα και ξίφη, Χαλκογραφίες, λιθογραφίες, αρχαία νομίσματα, εκκλησιαστικές εικόνες, παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου και επιστημονικά όργανα, από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Συναυλία για καλό σκοπό

Ο Βασίλης Λέκκας, η Σοφία Παπάζογλου και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη Συναυλία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 20.00 το βράδυ στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και τα χρήματα θα διατεθούν για την συντήρηση των μουσικών οργάνων καθώς δεν προβλέπεται ειδικό κονδύλι από το υπουργείο παιδείας. Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Η είσοδος είναι δωρεάν για τα μικρά παιδιά και τους μαθητές του σχολείου. Με την παρουσία μας στη συναυλία μπορούμε να συμβάλουμε όλοι για να βοηθήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συντηρήσουν ή να αγοράσουν τα μουσικά όργανα που χρειάζονται και είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ
Μαρία Νικολαΐδου

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου