Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Δημοσκόπηση: Υποχρεωτική δεύτερη γλώσσα στα σχολεία θέλουν οι Βρετανοί

Η δεύτερη γλώσσα θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική στα σχολεία, δηλώνει η πλειονότητα των Βρετανών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό του British Academy.

Μόλις ένας στους πέντε ενηλίκους στη Βρετανία δήλωσε ότι μπορεί να κάνει συζήτηση σε γλώσσα εκτός της μητρικής, το οποίο μπορεί να αποδοθεί στον κανονισμό προ εικοσαετίας που κατέστησε τα μαθήματα δεύτερης γλώσσας προαιρετικά στα σχολεία της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 35% των ερωτηθέντων δεν κατάφερε να παρακολουθήσει μαθήματα στη γλώσσα που του άρεσε όταν ήταν στο σχολείο.

Πλέον, ένας μεγάλος αριθμός πιστεύει ότι τα παιδιά θα έπρεπε να παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα δεύτερης γλώσσας μέχρι κάποια ηλικία. Από αυτούς, το 64% θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό στο δημοτικό και το 71% και στο γυμνάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα του Φεβρουαρίου από το Euronews διαπίστωσε πως περίπου το 65% του πληθυσμού της Ευρώπης μπορεί να μιλήσει τουλάχιστον μία ακόμη γλώσσα εκτός της μητρικής. Ωστόσο, στις χώρες με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά, το 50% ξέρει δεύτερη γλώσσα.

Οι σκανδιναβικές χώρες εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά διγλωσσίας, ενώ μεγαλύτερη δυσκολία εμφανίζουν οι χώρες της Νότιας Ευρώπης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Euronews
Πηγή: moneyreview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου