Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

JA Greece: ΄Ελαμψαν οι "χρυσοί" έφηβοι "startuppers" στο Συνέδριο του Economist

Οι έφηβοι "startuppers" του Junior Achievement Greece έλαμψαν χθες, 25 Οκτωβρίου 2023, στο 27ο Συνέδριο του Economist "27th Annual Government Roundtable" που πραγματοποιείται στο Grand Resort Lagonisi.

Οι νεότεροι σε ηλικία ομιλητές του κορυφαίου πολιτικοοικονομικού συνεδρίου, μαθητές Λυκείου Κορίνα Μαλασίδη, Γιάννης Τερψιάδης, Αλέξανδρος Κατσαρώνας και Κωνσταντίνος Κουκάκης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους και την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στην συζήτηση με τίτλο "Young Inventors shining in the crisis".

Ο συντονιστής της συζήτησης Daniel Franklin, executive editor του Economist και ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης εντυπωσιάστηκαν και έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά των μαθητικών "startup" "Microgreens – Magicgreens" και "Isometricks" που κατάφεραν να κατακτήσουν τα Πανευρωπαϊκά "χρυσά μετάλλια" του Junior Achievement σε δύο συνεχόμενες χρονιές.

Η "Microgreens – Magicgreens" από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κέρδισε το πρώτο βραβείο Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe/GEN-E, μεταξύ Ευρωπαϊκών 40 χωρών, το 2022 και η "Isometricks" από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέκτησε την επόμενη χρονιά, το 2023, επίσης την πρώτη θέση.

"Πρόκειται για απίστευτα μεγάλη επιτυχία για εσάς και για την Ελλάδα", είπε στην συζήτηση ο κ. Franklin, ενώ ο Υπουργός Εργασίας κάλεσε τα παιδιά να γραφτούν στο Εlevate Greece για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους αληθινές.

Ο Αλέξανδρος Κατσαρώνας και ο Κωνσταντίνος Κουκάκης, μαθητές Γ’ Λυκείου, από την "Microgreens – Magicgreens" εξήγησαν πως μετέτρεψαν πύργους παλιών υπολογιστών σε hi-tech θαλάμους ταχύτατης καλλιέργειας μικρολαχανικών, ενώ η Κορίνα Μαλασίδη και ο Γιάννης Τερψιάδης, μαθητές Β’ Λυκείου, από την "Ιsometricks" μίλησαν για το παιχνίδι με τις πολύχρωμες ψηφίδες και τα κρυμμένα μαθηματικά που δημιούργησαν, το Wizzle. Το Wizzle πραγματοποιεί ήδη σημαντικές πωλήσεις καθώς είναι καλαίσθητο, έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο και μπορεί να γίνει ειδική παραγγελία με σχέδιο/λογότυπο του πελάτη και να χρησιμοποιηθεί ως εταιρικό δώρο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε oλόκληρη την συζήτηση εδώ:



Τα παιδιά συνόδευσαν στο συνέδριο του Economist οι καθηγητές τους Άννα Ματσιώρη, Νίκος Τερψιάδης(Isometricks) και Σταύρος Κατσαρώνας (Microgreens-Magicgreens) οι οποίοι έχουν υποστηρίξει με καθοριστικό τρόπο τη δουλειά των μαθητών και των μαθητριών τους. Από το Junior Achievement Greeceήταν εκεί να υποστηρίξουν την συμμετοχή των παιδιών, ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος και τα μέλη της ομάδας Μαριάνθη Καρατζά, Μαρία Γιαννέτου, Ελίζα Παυλίδη, Φωτεινή Τουρνή και Νίκη Κόμη.

Πηγή: TheTOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου