Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Οι νέες εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου Περατάτων στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Μια νέα εποχή αρχίζει για το ειδικό σχολείο Περατατων με τη μεταφορά του στις νεες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ .

Το επισκεφτήκαμε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι όπου η Διευθύντρια του ειδικού σχολείου κ. Ρανια Φραγκισκατου μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους ξεκινώντας από το όμορφο και σύγχρονο γυμναστήριο. τις τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου το εξωτερικο προαύλιο με την όμορφη θεα και την κουζίνα. , και διαπιστώσαμε οτι όλα είναι πλέον έτοιμα και στη θέση τους για να υποδεχθούν αύριο Τριτη τα 20 παιδιά του Δημοτικού και τα 6 του Νηπιαγωγείου .

Η προσπάθεια για την μεταφορα και την τακτοποίηση ήταν δύσκολη όμως όλο το προσωπικό του ειδικού σχολείου βοηθησε στο να στηθούν όλα από την αρχή στις νέες εγκαταστάσεις .

Το ειδικό σχολείο των Περατατων ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2004 φιλοξενώντας 7 παιδάκια .

Στην πορεία των χρόνων οπως μας ενημέρωσε η κ. Ρανια Φραγκισκατου διευθυντρια του ειδικού σχολείου αυξάνονταν και ο αριθμός των μαθητών αλλά και η δυσκολία των περιστατικών γιατί υπήρχαν παιδιά που ήθελαν το δικό τους χώρο και αυτό αντιμετωπίστηκε με την προσθήκη προκάτ που όμως δεν καλύπτε τις ανάγκες με πολλά προβλήματα στον προαύλιο χώρο .

Στο ειδικό σχολείο Περατατων εργάζονται 6 καθηγητές ειδικής αγωγής 2 Καθηγητές Φυσικής αγωγής, 3 ατομα στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγος, Ειδική Κοινωνική Λειτουργός και Λογοθεραπεύτρια) και 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό .

Συγκινημένη και χαρούμενη συναμα η κ. Φραγκισκατου μπαίνοντας σε αυτή τη νέα εποχή και σε ένα σύγχρονο κτίριο , δεν ξεχνάει το παλιό κτίριο που στεγαζόταν το ειδικό σχολείο Περατατων που παρά ότι δεν ήταν ένα σύγχρονο κτίριο έζησαν όμορφες και θετικες εμπειρίες ολα αυτά τα χρόνια με τα παιδιά .

Τα παιδιά του Δημοτικου και του Νηπιαγωγείου του ειδικού σχολείου Περατατων αξίζουν το καλύτερο και τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να χαρούν το νέο τους σχολείο .

Μάκης Λεκατσας
Πηγή: kefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου