Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά ως 12 ετών

Την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους αλφαβητάρι της οικονομίας έχουν πλέον παιδιά, ηλικίας ως και 12 ετών.

Πρόκειται για ένα πλήρως εικονογραφημένο βιβλίο/λεξικό χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, συγγραφέας του οποίου είναι ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας.

Η πρωτοποριακή έκδοση αποτελεί ένα σύγχρονο λεξικό οικονομικών, χρηματοοικονομικών καθώς και τεχνολογικών όρων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 120 λήμματα, κατάλληλα προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Η ανάπτυξη αυτών των βασικών εννοιών που είναι απαραίτητες για τα παιδιά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν πολύπλοκο κόσμο, συνοδεύεται από εννιά μικρές ιστορίες που συμβάλλουν στην διασύνδεση και στην καλύτερη κατανόηση τους.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση του βιβλίου έγινε από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ενώ έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος από όπου κάθε γονέας, παιδί αλλά και δάσκαλος μπορεί να το «κατεβάσει» δωρεάν σε ψηφιακή μορφή.

Πηγή: thesseconomy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου