Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Σε «Γιώργος Προκοπίδης» μετονομάζεται το Ειδικό Σχολείο στο Λοφίσκο Λαγκαδά

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τη μετονομασία του Ειδικού Σχολείου με έδρα το Λοφίσκο σε Ειδικό Σχολείο «Γιώργος Προκοπίδης».

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Γιώργου Προκοπίδη, που με τις ενέργειες του πραγματοποιήθηκε το όραμα για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου.

«Η αφοσίωση και η επιμονή του Γιώργου Προκοπίδη για να εξασφαλίσει στέγη στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου ήταν αξιοθαύμαστη. Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο ως συνεργάτη και πρωτίστως ως φίλο» δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, Γιώργος Προκοπίδης, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο χτυπημένος από κορονοϊό. Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Προκοπίδης, εκπαιδευτικός ο ίδιος στο επάγγελμα, έτρεξε όσο κανένας άλλος για να ξεμπλοκάρει το έργο με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και τελικά να πάρει «σάρκα και οστά» το σχολείο που δίνει ανάσα ανακούφισης σε οικογένειες που έχουν παιδί με ειδικές ανάγκες.

«Ήταν ένα μικρό θαύμα», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2020 ο αντιδήμαρχος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αποτύπωμα» με αφορμή την λειτουργία του τριθέσιου Ειδικού Σχολείου Λοφίσκου. « Ήταν ένας Γολγοθάς γι’ αυτούς τους γονείς και απέραντη ταλαιπωρία για τα ίδια τα παιδιά που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. Καθημερινά, έπρεπε να διανύουν μια απόσταση περίπου μιάμισης ώρας για να μεταβούν στα Ειδικά Σχολεία της Ευκαρπίας ή του Φιλύρου. Τώρα, βρίσκονται σε ένα χώρο δίπλα στα σπίτια τους», είχε προσθέσει με αφορμή το καλωσόρισμα των παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου