Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Μαθητές Λυκείου οι νικητές του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Είναι μόνο 17 ετών. Μαθητές Λυκείου – 2 αγόρια και 1 κορίτσι. Είναι οι μεγάλοι νικητές του 2ου μαραθώνιου καινοτομίας των Δήμων (ΚΕΔΕ). Το όνομα της ομάδας No Code Schedule, τα μέλη της οποίας μαζί με το πρώτο βραβείο έλαβαν και την επιταγή των 10 χιλιάδων ευρώ. Στον μαραθώνιο παρουσίασαν την λύση μιας «ψηφιακής ταυτότητας» βασισμένης σε Blockchain.

Δεύτερη νικητής η ομάδα Evolve που πρότεινε μια εφαρμογή βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial intelligence –AI) για διαχείριση κλιματιστικών. Η δεύτερη ομάδα παρέλαβε μαζί με το βραβείο της και ένα χρηματικό έπαθλο 6 χιλιάδων ευρώ.

Το τρίτο βραβείο πήγε στην ομάδα The Place. Η ομάδα πρότεινε μια λύση για έξυπνους κάδους και μαζί με το τρίτο βραβείο παρέλαβε και επιταγή 4 χιλιάδων ευρώ. 
Και η πεντάδα των νικητών ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή της κοινωνικής επιχείρησης Dog’s Voice και της ομάδας Illuminatrix που η λύση της αφορούσε ένα software για την μάστιγα της ρευματοκλοπής.

Με την απονομή των βραβείων το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε και ο 2ος μαραθώνιος καινοτομίας της ΚΕΔΕ με την επωνυμία City Challenge Crowdhackathon #smartcity2.

του Κώστα Τσαούση
Πηγή: newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου