Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κέρκυρα: Ενημέρωση για τις κατασκηνώσεις των ΑΜΕΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του και τους γονείς των παιδιών με αναπηρία Κέρκυρας , ότι στην ανακοίνωση του Δήμου Κέρκυρας σχετικά με την λειτουργία Κατασκηνώσεων, αναφέρεται η νομοθεσία που προβλέπει την ανάθεση λειτουργίας της Κατασκήνωσης των Γουβιών Κέρκυρας «Σταμάτιος Δεσύλλας» στον Δήμο Κέρκυρας και ειδικά για τα παιδιά με αναπηρία οι γονείς τους πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ).

Για να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία προβλέπεται έκδοση ΚΥΑ , η οποία αναθέτει στην Ομοσπονδία την επιλογή παιδιών με αναπηρία και των συνοδών τους.

Η προαναφερόμενη ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εργασίας, με συνέπεια η Ομοσπονδία να μην μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία επιλογής παιδιών και συνοδών.

Ήδη ο απαραίτητος χρόνος έχει παρέλθει λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης της ΚΥΑ, αφού τα μεν Σχολεία Ειδικής Αγωγής έχουν κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, οι δε φοιτητές που συνήθως ενδιαφέρονται να επιλεγούν ως συνοδοί οι περισσότεροι έχουν φύγει για τις πατρίδες τους.

Παρόλα αυτά για να υπάρχει έστω και μία ελπίδα , η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να κάνουν οι Σύλλογοί της μία προεργασία, ούτως ώστε όταν εκδοθεί η ΚΥΑ να μπορέσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην Κατασκήνωση.

Γι΄αυτό ο Σύλλογός μας καλεί τους γονείς με αναπηρία Κέρκυρας, όπως επισκεφθούν τα Γραφεία του Συλλόγου μας (2η παρ. ελ. Βενιζέλου 5 πίσω από το ΙΚΑ ) για να παραλάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πάντα με την επιφύλαξη της έγκαιρης έκδοσης της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 26610-47565 και 6945-106118

Η παραπάνω ενημέρωση γίνεται, λόγω των πολλών τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε και την έλλειψη ενημέρωσης των γονιών με αναπηρία Κέρκυρας.

Μαρίνα Μοσχάτ
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου