Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου: Ελπίδες για παράδοση τα Χριστούγεννα!

Με ταχείς ρυθμούς αλλά και με τη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης θα ξεφύγει κατά πολύ, σε σχέση με την αρχική ημερομηνία, συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της οικοδόμησης του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου, στη Μπόχαλη.

Το έργο προχωρά μεν με πυρετώδεις ρυθμούς αλλά, όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του, Παναγιώτης Κλάδης, όχι έτσι όπως αναμενόταν. «Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το έργο θα λάβει παράταση, προκειμένου να ολοκληρωθεί» στην ΗΜΕΡΑ«και απλώς ευελπιστούμε η παράδοσή του να γίνει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», προσθέτει.

Όπως είναι γνωστό, το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την παράδοση του κτιρίου το Σεπτέμβριο του 2017.

Η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται στις εργασίες που είναι να γίνουν στο παλιό, υπάρχον κτίριο του Ειδικού Σχολείου, ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να μην χρειαστεί να σταματήσουν τα μαθήματα για την ολοκλήρωσή τους. Με άλλα λόγια, οι διάφορες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις στο παλιό κτίριο, που περιλαμβάνονται στο συνολικό έργο της ανέγερσης του νέου κτιρίου, γίνεται μία έντονη προσπάθεια να ολοκληρωθούν νωρίτερα, ώστε το Σεπτέμβριο να πραγματοποιούνται τουλάχιστον τα μαθήματα στο παλιό κτίριο, μέχρι να παραδοθεί το νέο. «Επαναλαμβάνω: εύχομαι τα Χριστούγεννα να είναι έτοιμο το κτίριο», λέει ο κ. Κλάδης χωρίς να κρύβει τόσο την ανησυχία όσο και τον εκνευρισμό του. «Από τους ρυθμούς που θα συνεχίσει τις εργασίες του ο εργολάβος θα εξαρτηθεί πότε θα παραδοθεί το Σχολείο», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό διεκόπη αρκετές φορές και για σχετικά μακρά χρονικά διαστήματα, το χειμώνα που μας πέρασε, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, κυρίως των σφοδρών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, ανάγκασαν τα συνεργεία να διακόψουν τις εργασίες για μεγάλα διαστήματα. Οι ατυχίες αυτές λειτούργησαν επιπρόσθετα με την καθυστέρηση της ίδιας της έναρξης του έργου, από τον εργολάβο. Ετσι το έργο αυτό βρέθηκε σχεδόν 4 ολόκληρους μήνες εκτός χρονοδιαγράμματος. «Η εκτίμηση αυτή που έχουμε, για παράδοση του έργου γύρω στα Χριστούγεννα είναι προφορική αλλά μάλλον έτσι πρόκειται να γίνει», εξηγεί ο κ. Κλάδης. Ο ίδιος επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα το εργοτάξιο, φροντίζοντας να είναι παρών στις εργασίες και να συνεννοείται ασταμάτητα με τους υπεύθυνους, καθώς η ανέγερση ενός Ειδικού Σχολείου, περιλαμβάνει προδιαγραφές εν πολλοίς άγνωστες στις κατασκευαστικές εταιρείες και η επίβλεψη απαιτείται να είναι διαρκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου