Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Τραγικές οι συνέπειες του ναρκωτικού ice για τα παιδιά των χρηστών

Μία άλλη πτυχή των κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί το ναρκωτικό ice αποκάλυψε χθες η πολιτειακή υπουργός της Κουινσλάνδης, Shannon Fentiman, που βασιζόμενη σε έκθεση του υπουργείου Παιδικής Ασφάλειας της Πολιτείας, του οποίου και ηγείται, ανακοίνωσε ότι το 1/3 των παιδιών που την προηγούμενη χρονιά απομακρύνθηκε από την οικογένειά του και την κηδεμονία τους ανέλαβε η πολιτεία, είναι παιδιά που οι γονείς τους κάνουν χρήση ice.

Από τον Μάρτη του 2016 έως τον Μάρτη του 2017, από τα 2.200 περίπου παιδιά των οποίων η πολιτεία ανέλαβε την κηδεμονία στο Κουίνσλαντ, τα 782 ήταν παιδιά των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς έκαναν χρήση του ναρκωτικού ice και οι οποίοι κρίθηκαν από ανίκανοι έως επικίνδυνοι για τα παιδιά τους. 

Η έκθεση του υπουργείου αποκαλύπτει επίσης ότι αντί ο αριθμός αυτός να μειωθεί σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που κατέληξαν στα χέρια των αρχών την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκε. 

Άξιο λόγου είναι επίσης το γεγονός ότι το 60% των γονέων που έχασαν την κηδεμονία των παιδιών τους δεν ήταν μακροχρόνιοι χρήστες του ναρκωτικού και, όπως δήλωσαν, άρχισαν να το χρησιμοποιούν τους τελευταίους 12 μήνες. 

Η τραγική αυτή πτυχή που προκαλεί το ναρκωτικό ice δεν αφορά αποκλειστικά την Πολιτεία του Κουίνσλαντ αλλά και άλλες πολιτείες όπως είναι η Βικτώρια και η Νέα Νότια Ουαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου