Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Γερμανία: «Στρατόπεδο συγκέντρωσης» για 547 παιδιά η χορωδία του Regensburger

Τουλάχιστον 547 παιδιά μεταξύ αυτών και προσχολικής ηλικίας, μέλη του οικοτροφείου και της χορωδίας αγοριών Regensburger Domspatzen στη νότια Γερμανία υποβλήθηκαν σε σωματική και σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια περιόδου των 60 ετών, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η διάσημη χορωδία με ιστορία 1000 ετών περιγράφεται ως « φυλακή, κόλαση και στρατόπεδο συγκέντρωσης» σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων για εγκλήματα που διαπράχτηκαν μεταξύ 1945 και 1990, ωστόσο ήρθαν στο φως το 2010.

Τα 49 μέλη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που εμπλέκονται, μεταξύ αυτών9 που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, δεν αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, διότι τα εγκλήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Άγνοια δηλώνει ο επί 30 χρόνια (1964-1994) διευθυντής της χορωδίας, 93χρονος καρδινάλιος Γκεόργκ Ράτσινγκερ, ο μεγαλύτερος αδελφός τουΠάπα Βενέδικτου XVI.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά του την Τρίτη, ο δικηγόρος των θυμάτων αναφέρθηκε σε 500 περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης και 67 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε διάστημα έξι δεκαετιών.

Προτού ολοκληρωθεί η έρευνα, η Rωμαιοκαθολική Eκκλησία είχε προσφέρειαποζημιώσεις που κυμαίνονται από € 5.000 ως € 20.000 στα θύματα.

Τα σκάνδαλα εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συνιστούν ντόμινο από τη δεκαετία του 1990, όταν προέκυψαν οι πρώτες αποκαλύψεις για εκτεταμένη κακοποίηση στην Ιρλανδία και ακολούθησαν σε άλλες δώδεκα χώρες.

Ο ΟΗΕ έχει κατηγορήσει το Βατικανό ότι «για συστηματικά κενά» που επιτρέπουν σε ιερείς να κακοποιούν σεξουαλικά χιλιάδες παιδιά.
Από την ανάδειξη του ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε να πατάξει τη «μάστιγα».

Πηγή: ΒΒC via ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου