Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ενα μεγάλο ντέρμπι μέσα από τα μάτια των παιδιών

Πώς έζησαν τη μάχη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού τα δεκάδες παιδιά στην παιδική κερκίδα του ΟΠΑΠ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Περάσαμε ένα βράδυ σε μία διαφορετική εξέδρα που έχει πλέον καθιερωθεί στα ελληνικά γήπεδα

Ο μικρός Γιώργος είχε πίσω του ένα μεγάλο καταπράσινο ποτάμι που τραγουδούσε και παλλόταν ρυθμικά. Oμως μόνο «ψαρωμένος» δεν έδειχνε. Τα μάτια του ήταν καρφωμένα στο παρκέ και τα χέρια του βουτηγμένα σε ένα σακουλάκι με πατατάκια. Καθίσαμε δίπλα του και αμέσως γύρισε προς τον πατέρα του. «Μπαμπά, σε πόση ώρα αρχίζει;». Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις εννιά το βράδυ. Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Στο παρκέ του ΟΑΚΑ, οι παίκτες των ομάδων μπάσκετ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ολοκλήρωναν την προθέρμανση ενώ οι εξέδρες «έβραζαν» για ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι. Μύριζες το πάθος στον αέρα. Και όμως, δίπλα μας βρίσκονταν κυρίως χαμογελαστά και ήρεμα πιτσιρίκια με ζωγραφισμένα πρόσωπα που περίμεναν υπομονετικά το τζάμπολ.

Η παιδική κερκίδα του ΟΠΑΠ έδωσε το παρών σε έναν ακόμα αγώνα. Αυτή την φορά σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί γονείς δεν θα ρίσκαραν να φέρουν το παιδί τους σε έναν τέτοιο αγώνα υπό άλλες συνθήκες. Η παιδική κερκίδα όμως είναι αυτό ακριβώς που λέει. Ένα παιδικό πάρτι που έχει μεταφερθεί στις κερκίδες γηπέδου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κερκίδας στο ΟΑΚΑ, βρέθηκαν γονείς με τα παιδιά τους, που κληρώθηκαν μέσω τουwww.kerkidaopap.gr και έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα πιτσιρίκια παρακολουθούν τον αγώνα δίπλα στον συνοδό τους, συμμετέχουν σε κληρώσεις και διασκεδάζουν με την μασκότ και τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ.


«Πόσες φορές έχεις έρθει στο γήπεδο;» ρωτήσαμε τον μικρό Γιώργο. Αφού κοίταξε για λίγο τον πατέρα του, μας είπε: «Εχω έρθει περίπου δέκα φορές στο γήπεδο. Τρεις φορές με τον Ολυμπιακό. Σήμερα είναι η πρώτη φορά στην παιδική κερκίδα». Ο Γιώργος, που προέβλεψε ότι «θα κερδίσουμε 70-68», είναι εννέα ετών. Στην κερκίδα έβλεπες και μικρότερα παιδιά, όπως τον επτάχρονο Μάριο με την φανέλα του Σισέ και την πεντάχρονη Νικόλ. «Ερχονται και πολλές μητέρες με κορίτσια αλλά και γονείς με πολύ μικρά παιδιά» μας ενημέρωσε η υπεύθυνη του προγράμματος. «Οι γονείς μάς λένε ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να έρθουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους».

Με το σφύριγμα για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τα παιδιά με τους γονείς τους σηκώθηκαν από τις καρέκλες και προχώρησαν προς τη θύρα. Εκεί τους περίμεναν οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ και η μασκότ για την καθιερωμένη κλήρωση. Υστερα από λίγο, το ένα πιτσιρίκι μετά το άλλο επέστρεφαν στη θέση τους κρατώντας μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα. Οταν ο πρώτος διαιτητής του αγώνα σφύριξε για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ένας πιτσιρικάς ολοκλήρωσε μία ζωγραφιά με πράσινα χρώματα στο μάγουλό του και έτρεξε βιαστικά στην θέση του.

Το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν ένα μεγάλο πάρτι για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Και φυσικά για τα παιδιά που το παρακολούθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Προς το τέλος του αγώνα, και με τον αγώνα να έχει κριθεί υπέρ του Παναθηναϊκού, οι περισσότεροι γονείς προσπαθούσαν να πείσουν τα παιδιά τους να φύγουν προς το αυτοκίνητο. «Για να προλάβουμε την κίνηση» τους έλεγαν. Ομως τα περισσότερα παιδιά έδιναν την ίδια απάντηση: «Μα έχει ακόμα μία επίθεση». Αλλωστε, το είπαμε από την αρχή. Ηταν ένα μεγάλο πάρτι, και τα παιδιά δεν φεύγουν από ένα πάρτι πριν τους «διώξει» ο οικοδεσπότης…

Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην Κερκίδα ΟΠΑΠ;

Οσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους στο www.kerkidaopap.gr. Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είναι έως έξι ήμερες πριν από την έναρξη κάθε αγώνα και στη συνέχεια, ακολουθεί η κλήρωση για τις 50 διπλές προσκλήσεις.

Κερκίδα ΟΠΑΠ και στη Super League

Στο ποδόσφαιρο οι μικροί φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθούν αγώνες της Super League. Το Σάββατο 4/2/2017 η Κερκίδα ΟΠΑΠ θα βρίσκεται στα Ιωάννινα για τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Παναθηναϊκό, καθώς και στο γήπεδο του Παναιτωλικού που υποδέχεται τον Ατρόμητο. Την Κυριακή 5/2/2017 θα βρίσκεται στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κερκίδα ΟΠΑΠ είναι:
Ποδόσφαιρο: ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ , ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μπάσκετ: ΑΕΚ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ

Πηγή: protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου