Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι στον κόσμο των κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

«Πάρτε τα παιδιά σας, κατσαρόλες, σκούπες και κουβάδες απο το σπίτι σας και ελάτε να φτιάξουμε μία ορχήστρα κρουστών και να διασκεδάσουμε», προσκαλεί όλους τους Αθηναίους, ηλικίας από 9 έως 80 χρονών η ομάδα Upcycled Percussions Team.

Πρόκειται για την δωρεάν δράση με τίτλο «Ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των κρουστών…από ανακυκλώσιμα υλικά», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματοςΑνοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία στο 135ο Ανοιχτό Σχολείο στην περιοχή του Γκύζη, εδώ και ένα μήνα ενώ ατην Τρίτη 7 φεβρουαρίου θα ξεκινήσει και στο 29ο Ανοιχτό Σχολείο της Κυψέλης.

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης τροποποιούνται σε μουσικά όργανα σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες, οι πρόβες ξεκινούν και η ατμόσφαιρα γεμίζει ενέργεια. « Είναι πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό ταυτόχρονα. Τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν μουσικά κομμάτια και να φτιάχνουν τα όργανα από απλά αντικείμενα του σπιτιού τους» τονίζει στον Αθήνα 9.84, ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης, ιδρυτικό μέλος των Upcycled Percussions Team.

«Σκοπός της δράσης είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα δώσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την δική της φωνή, κίνηση και εικόνα, να εξοικειωθούν τα μέλη της , με την πληθώρα διαφορετικών ρυθμών και τις παραλλαγές τους, να εξελίξουν την τεχνική τους, να μάθουν να προσθέτουν μουσικότητα στο παίξιμο και να δημιουργούν «διάλογο» με τα άλλα μέλη της ορχήστρας, αναπτύσσοντας έτσι και τη συνεργασία» προσθέτει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, χάρη στην οποία 25 σχολικά κτίρια παραμένουν ανοιχτά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για άτομα όλων των ηλικιών.

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος, http://www.athensopenschools.gr ή καλώντας στο 210 5277089.

H ομάδα Upcycled Percussions Team αποτελείται από τους: Δημήτρη Χριστοδουλάκη, Νικόλα Αλεξόπουλο και Χρήστο Παπαδόπουλο που υλοποιούν τη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Καλλιόπη Ασλανίδου
Πηγή: Αθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου