Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

FreeMobility από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα FreeMobility από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας στις 9 Μαρτίου στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ν. Μουδανιών.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Χαλκιδικής κο Άρη Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, μετά τον χαιρετισμό του Διευθυντή και της Υπεύθυνης της Εκστρατείας FreeMobility για τη Βόρεια Ελλάδα και Προϊσταμένης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Α΄ Θεσσαλονίκης κας Αντωνίας Δαρδιώτη, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας παρουσίασαν τη δουλειά τους και πιο συγκεκριμένα:

1. τις βιωματικές δράσεις όπου χρησιμοποιώντας μάσκες ύπνου και αναπηρικά αμαξίδια προσομοίωσαν την κίνηση τυφλών και των ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή:

⦁ των πολιτών των Ν. Μουδανιών και 

⦁ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, 

⦁ του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών του, 

⦁ του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, 

⦁ του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πορταριάς

στις 31/1/2017 στο Δημοτικό Ν. Ποτίδαιας και στις 13/2/2017 και στις 20/2/2017 στα Ν. Μουδανιά

2. τα στατιστικά από τα ερωτηματολόγια που προέκυψαν από τις παραπάνω δράσεις

3. Ηλεκτρονικούς Χάρτες της Ν. Ποτίδαιας και των Ν. Μουδανιών, στους οποίους αποτυπώνονται όλα τα σημεία που δεν υπάρχει προσβασιμότητα,

4. ένα συγκεντρωτικό βίντεο με όλα τα προβλήματα αυτά,

5. τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων. Παραδόθηκε φάκελος προτάσεων στο Δήμαρχο και μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε το έργο της Δημοτικής Αρχής για τα ΑμεΑ και ακολούθησαν οι εισηγήσεις: 

- του Διοικητή της Τροχαίας Ν. Μουδανιών,

- της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών κας Ζολά Κορίνας και

- του κου Βασίλη Στούλου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΥουInEurope

Την εκδήλωση έκλεισε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Άρης Κωνσταντινίδης.

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου