Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Άνοιξε η μονάδα για τα παιδιά με αναπηρία

Μια σημαντική δομή για τα παιδιά με αναπηρία εγκαινιάστηκε στο Θραψανό.Πρόκειται για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, «Δικαίωμα στη Ζωή». Τα εγκαίνια έγιναν από το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σωματείου «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή», Παύλο Σημαντηράκη.

Το Κέντρο λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν προς χρήση στο Σωματείο από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, στο ισόγειο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Θραψανού. Ο χώρος διαμορφώθηκε μέσω του προγράμματος Leader και υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Από τις 20 Φεβρουαρίου 2017 λειτουργεί το απογευματινό τμήμα για 25 άτομα και τις οικογένειες τους, ενώ σύντομα ο αριθμός θα διπλασιαστεί.

Πρόκειται για ένα χώρο πλήρως εξοπλισμένο για την παροχή υπηρεσιών διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, με δυνατότητα λειτουργίας 16 ώρες ημερησίως. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο και άρτια εξοπλισμένο παρέχονται: ατομική φροντίδα και υγιεινή, σίτιση απογευματινού κολατσιού και ελαφριού γεύματος, ατομική και ομαδική άσκηση, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, ψυχολογική στήριξη, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες από θεραπευτές, συμμετοχή σε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ομάδες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκδρομές και γιορτές.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, οι βουλευτές, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολύς κόσμος.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου