Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

«Οχήματα και μεταφορές του αύριο» από παιδιά δημοτικού & γυμνασίου

Χαρούμενες φωνές και δημιουργία με φαντασία και ιδέες για τον δικό τους κόσμο από τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας που διεξήχθη σήμερα Κυριακή (12/3) στο 3ο Γυμνάσιο (Μουστάκειο) Λαμίας.

22 ομάδες δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας και εφτά γυμνασίων, πήραν μέρος στο διαγωνισμό της WRO HELLAS που συνδιοργάνωσαν η Επιστημονική Ένωση Καινοτομίας & Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο».

Περισσότερα από 200 παιδιά μαζί με άλλους τόσους γονείς κι αρκετούς εκπαιδευτικούς και επισήμους συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας.

Αν και μεγαλύτερη σημασία έχει η συμμετοχή, οι νικήτριες ομάδες θα πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο ΟΑΚΑ.

Τα Γυμνάσια που συμμετείχαν και περνούν στην επόμενη φάση ήταν αυτά των Ψαχνών, του 1οΓυμνασίου Λαμίας (δύο συμμετοχές), της Κανήθου, της Δροσιάς Ευβοίας, της Νέας Αρτάκη και του Εσπερινού Χαλκίδας.

Τα Δημοτικά έκλεψαν την παράσταση όχι μόνο με τις πολλές συμμετοχές, αλλά και με το επίπεδο των εργασιών τους που έκαναν δύσκολο το έργο της επιτροπής.

Τελικά στις πρώτες έξι θέσεις βρέθηκαν:

Oι Ταξιδευτές (ΔΣ Βαθέως Αυλίδας)
Οι Robocrafters (7ο Δημοτικό Λαμίας)
Amazing Children Success (1ο Δημοτικό Λαμίας)
19ο Χαλκίδας
Τα Παιδιά του Ήλιου (7ο Δημοτικό Λαμίας)
Keep the Head Up (1ο Δημοτικό Λαμίας)

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και της 5μελους Κριτικής Επιτροπής ήταν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας.

Μαζί του οι Κώστας Αντωνής και Γιώργος Γιάννακας από την επιστημονική επιτροπή και οι Χρήστος Θεοδώρου και Γιώργος Κατσαούνος που ήταν επίσης στην Οργανωτική Επιτροπή (που είχε όλη την ευθύνη) μαζί με τον Γιάννη Δήμο (επικεφαλής της προσπάθειας) και τους Νίκο Γκούρλη, Βικτώρια Καζαντζή.Από αριστερά: Κατσαούνος, θεοδώρου, Γιάννακας, Λάμψας, Αντωνής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, βρέθηκε από πολύ νωρίς στο 3ο Γυμνάσιο ως οικοδεσπότης μαζί με τον Διευθυντή Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Ευθύμιο Γκούμα.

Την εκδήλωση όμως τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Απόστολος Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης και η πρώην βουλευτής Ελένη Μακρή – Θεοδώρου που ως εκπαιδευτικός βρίσκεται κοντά σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Ευχή και δέσμευση από όσους παραβρέθηκαν στην σημερινή γιορτή, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με στόχο την εξέλιξη των παιδιών και την μετάδοση ερεθισμάτων χρήσιμων για την προσωπικότητα τους.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.

Πηγή: Ευθεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου