Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Δομή για κακοποιημένα παιδιά δημιουργείται στη Βέροια

Κέντρο Θεραπείας Τραύματος παιδιών μετά από σεξουαλική κακοποίηση, αναμένεται να δημιουργηθεί στη Βέροια μετά την έγκριση πρότασης για χρηματοδότηση στο διεθνή διαγωνισμό NATOCHARITY 2016 που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Στο διαγωνισμό υπεβλήθησαν δεκάδες προτάσεις από οργανώσεις σε 41 χώρες και εγκρίθηκαν οι 25, με την πρόταση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί για το Κέντρο Θεραπείας, να λαμβάνει την πρώτη θέση όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

«Για την πρώτη θέση εκτιμήθηκαν διάφοροι παράμετροι, όπως η νεωτερικότητα της πρότασης, ο κοινωνικός της αντίκτυπος και ο αριθμός των επωφελούμενων», εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση ανέρχεται περίπου στα 7.000 ευρώ.

Η πρόταση εντάσσεται στον σχεδιασμό του οργανισμού να τελειοποιήσει τις δυνατότητές του στη διάγνωση και τεκμηρίωση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων όπως και στη διαδικασία θεραπείας του τραύματος.

«Ήδη, λειτουργούμε από το 2010 Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής σε παιδιά – θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και με το Κέντρο Θεραπείας ευελπιστούμε στην καλύτερη διάγνωση, τεκμηρίωση και διαχείριση του τραύματος όπως και στην πιστοποίηση των υπηρεσιών μας από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ.Σιδηρόπουλος.

Πάντως, όπως διευκρίνισε, στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα επιχειρηθεί η εξεύρεση των λοιπών πόρων που απαιτούνται για τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του Κέντρου, κατά τις επιταγές ειδικής μελέτης που ήδη εκπονήθηκε. Η νέα δομή θα στεγαστεί σε διαμέρισμα που δωρήθηκε στον οργανισμό από τον ευεργέτη της Βέροιας, Ιωάννη Κούσιο και στόχος είναι η άμεση λειτουργία της, γεγονός που αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της παιδικής προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008 με πεδίο δράσης πρωτίστως τη φροντίδα και την προστασία παιδιών που, προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν, ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου