Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και bazaar στο Τελλόγλειο (11/12/2016)

Με ευφάνταστες δημιουργίες από τα εργαστήρια για παιδιά, κάλαντα, τραγούδια και κεράσματα, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από 11.30 έως 13.30, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του. Τους επισκέπτες θα περιμένει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο bazaar με πολλές προτάσεις για δώρα. 

Η καθιερωμένη γιορτή, που διοργανώνει εδώ και χρόνια το Τελλόγλειο την περίοδο των Χριστουγέννων, φέτος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Δίπλα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, που κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά, τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών των εργαστηρίων του Τελλογλείου θα δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια και δώρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης κάλαντα και τραγούδια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, καθώς και αναπαράσταση χριστουγεννιάτικων εθίμων από διάφορες χώρες της Ευρώπης με τη μορφή παιχνιδιού. Στη διάρκεια της γιορτής θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά των ημερών. 

Στο χριστουγεννιάτικο bazaar, οι επισκέπτες του Τελλογλείου μπορούν να διαλέξουν τα πρωτότυπα δώρα τους δίνοντας δεύτερη ζωή σε αντικείμενα με φινέτσα και την πατίνα του χρόνου, που προέρχονται από προσφορές φίλων του Τελλογλείου. 

Διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, μικρογλυπτά, ενθύμια και παλαιές εκδόσεις θα διατίθενται μεταξύ άλλων σε συμβολική τιμή από 1 ευρώ. Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. 

Τα γλυκά της χριστουγεννιάτικης γιορτής θα προσφερθούν από τα ζαχαροπλαστεία Νίκος Αλεξούδας.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου