Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πανελλαδικές: Τα στατιστικά στοιχεία για τα ειδικά μαθήματα

Δεν οδηγούν σε καινούργια συμπεράσματα σχετικά με την κίνηση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας για τις επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Αναλυτικότερα δόθηκαν στη δημοσιότητα:





Στο μάθημα των Αγγλικών, όπου διαγωνίστηκαν 12.256 υποψήφιοι, «άριστα» έγραψαν μόνο 228 άτομα (ποσοστό 1,86%). Πάντως στο μάθημα αυτό υπήρξαν 1.066 γραπτά τα οποία έπρεπε να αναβαθμολογηθούν.

Καλύτερες ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στα Ισπανικά, όπου διαγωνίστηκαν μόλις 113 υποψήφιοι, από τους οποίους αρίστευσε το 33,63%, ενώ ποσοστό μόλις 2,65% έγραψε «κάτω από τη βάση». 

Καλύτερες επίσης είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων στο Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, μάθημα που εξετάζεται για τις Αρχιτεκτονικές Σχολές.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα εισαγωγής, έγραψαν «κάτω από τη βάση» σε ποσοστό 36,28% στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας και σε ποσοστό 24,84% στην Αγγλική Γλώσσα. Στο ειδικό μάθημα Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων αρίστευσε το 18,07% των υποψηφίων και στα Γερμανικά βαθμολογίες από 18-20 συγκέντρωσε το 16,15% των υποψηφίων. 

Την Παρασκευή λήγει και η ημερομηνία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου